Asielzoekersleed

Een Mandje Dwazen

Niets is zo leuk als het kijken naar een mand vol dwazen. En het zou nog veel leuker zijn als je er zelf niet midden in lag en dus af en toe ook een beetje dwaas in die mand ging liggen te doen. Maar als je er een beetje afstand van kunt nemen is het een genot om al die dwazen in hun mandje bezig te zien. De rest van de wereld ligt dubbel van het lachen bij het aanschouwen van al die leuke dwaze ideetjes die er zo maar spontaan uit die dwaze kopjes rollen.

Maar die dwaasjes zijn dan ook heel erg gul want bij alles wat ze doen worden de resultaten van hun ongelooflijke dwaasheid de wereld in gegooid. Ooit hadden ze zelfs het leuke idee om alle lucht van de hele wereld op te kopen. Dus verkocht de rest van de wereld alle lucht aan de dwaasjes. Dat was dus weer lachen geblazen. Dus houdt de wereld de handjes maar op en lacht zich het apelazerus. Leuk toch want bij elke scheet van de dwazen komt er weer een golf kadootjes voor de rest van de wereld vrij. En dan wil je natuurlijk wel even dankbaar en verbijsterd om de belangeloze zelfuitputting van die dwaasjes lachen. Het is een genot om bij de rest van de wereld te horen.

Als je het mandje met dwazen nauwkeuriger bekijkt zie je dat er vele rode opgeblazen dwaasjes tussen zitten waar alle andere dwaasjes bang van zijn. Kennelijk vertellen die rode dwazen aan de anderen wanneer ze moeten lachen of huilen, gevaccineerd moeten worden en wanneer ze zich moeten laten uitzuigen om vervolgens het resultaat over de rand van het mandje te kieperen. Er schijnt een systeem in te zitten want als er minder rode dwazen in het mandje zitten wordt er minder over de rand gegooid. En dus dumpt de rest van de wereld hun eigen rode dwazen maar in het mandje zodat iedereen door kan gaan met lachen.

Ook lijkt het er op dat er vele lachers uit de rest van de wereld nogal weinig geduld hebben en niet kunnen wachten op datgene wat over de rand tot hen komt. Tussen de dwazen van het mandje tref je dan ook een heleboel lachers uit die wereldrest aan die al die dwaze producten zelf maar komen halen. En het lijkt er op dat het heel gezellig is tussen die dwazen want de zelfbedieners nodigen ook hun vriendjes uit. Het gekke is dat de zelfbedieners en de uitgenodigde vriendejes op den duur ook een rood kleurtje krijgen maar toch niet veranderen in dwaasjes.

Maar of het zo leuk blijft in het mandje valt te betwijfelen. Onder in het mandje zie je nu al een heleboel verdrukte en uitgezogen dwaasjes op apegapen liggen, ze koeken zelfs aan, en het worden er jammer genoeg steeds meer. Gek genoeg zitten er geen rode dwazen tussen want die drijven allemaal boven in het mandje. Jammer als ze door hun eigen gulle dwaasheid nu uitsterven want je kon altijd wel erg lachen met die dwazen in dat mandje.