Geen categorie

Einde Crisis in zicht?


” We moeten dankbaar gebruik maken van alle oplossingen die ons worden aangereikt. We zullen elk idee serieus bekijken. We mogen geen enkele aangedragen oplossing uitsluiten. Niets is ons te dol”. Zo ongeveer luidde de kreet om hulp van het kabinet in deze turbulente tijden.

Nou, de oplossing is er. Het eind van de tunnel is in zicht. Het bestuur van de Apenheul in Apeldoorn heeft aangeboden om tegen een vergoeding van € 300,- per uur hun aapachtige adviseurs en managers ter beschikking te stellen aan de wanhopige regering.

Afgezet tegen de € 1.400,- per uur die door de huidige adviseurs wordt gedeclareerd is dit natuurlijk peanuts. De twijfel of er dan wel de benodigde kwaliteit kan worden geleverd is dus terecht. Maar aan de andere kant is dit ongeveer het bedrag dat een minister of kamerlid per uur kost en wat brengt dat dan op? En bedenk dat er wereldwijd al heel lang dankbaar gebruik wordt gemaakt van de expertise van chimpansees en gorilla’s als beleggingsgoeroe.

Een van de voorwaarden van de Apenheul is dat de Redders alle bevoegdheden krijgen en niet door enige Kamer voor de voeten gelopen mogen worden. Daar hebben ze een hekel aan en dat zijn ze van thuis uit ook niet gewend. Zonodig kan er binnen een week een groep van 150 aapachtige (m/v) kamerledenvervangers met veel ervaring tegen een gereduceerd tarief ter beschikking worden gesteld. De Rijks Voorlichtings Dienst laat weten dat dit aanbod met gejuich is ontvangen. Mogelijk is dit ook een goed idee voor de banken en pensioenfondsen? Zie Michiel Mans over “Deskundigen”.

Update: Onderhandelaars zijn inmiddels op weg naar Apeldoorn.

Een gedachte over “Einde Crisis in zicht?

  • sukkel

Reacties zijn gesloten.