Geen categorie

Er slaan zich wel 10 mensen per dag met een hamer op de duim

Mevrouw Hamer die zit te duimen

Ja, dat wil je echt niet meemaken, dat je met een hamer op je duim slaat. In Nederland kan dat wel eens 10 keer per dag gebeuren dus wereldwijd loopt dat in de miljoenen. Miljoenen mensen die kermen en vloeken van de pijn. Met als resultaat een ongelofelijke schade aan de economie en kinderoortjes.

Wij, als Bond tegen het Vloeken wegens Hamer, willen dus snel een verbod op hamers. Hamers die er de oorzaak van zijn dat netjes pratende mensen plotseling van die niet voor de kinderopvang bestemde uitlatingen gaan doen. Dat je kinderen opeens hoort vragen: hoe schrijf je godgloeiendegodvergodsodeju, mamma?

En u weet net zo goed als wij dat een eenmaal gebezigde vloek al snel tot een gewoonheid kan geraken. Dat er mensen elkaar op den duur bij wijze van hartelijke begroeting, hoe zal ik het zeggen? Nou ik schrijf het wel even op: ongezien de tiefus gaan wensen of een spaanse kraag. En dat moeten we toch niet willen, zo allen met elkander, toch?

Reeds eerder fulmineerde de Bond tegen het vloeken wegens Hamer tegen het hemeltergend gevloek dat altijd ontstond als er weer eens wat over De Hamer op de televisie was geweest of in de krant had gestaan.