Geen categorieJankverhalen

Europa wordt ontwapend


De duitse regeringscoalitie heeft besloten dat het maar eens afgelopen moest zijn met al dat gewapende tuig. En dat is maar goed ook want een donkere periode uit hun geschiedenis is ook begonnen met allemaal clubjes die zichzelf maar gingen bewapenen. Nederland en de rest van Europa volgen binnen enkele weken met het invoeren van deze maatregelen. Ook de katapultclubs en de onvermijdelijke bellenblaas– en andere geheime organisaties krijgen binnenkort een beurt.

Totaal overbodig dat zelfbeschermingsgedoe, aldus de slaapt-u-maar-door-wij-passen-wel-oppers, want als er al wat te beschermen valt, dan doet uw overheid dat wel, zelfs als dat niet echt lukt. En, het geeft geen pas, als we straks onze tasjesrovers en buschauffeursmeppers maar een beetje bont en blauw rond zien rennen. Dat zou een te simpel doelwit bieden aan groepen van de vrijwillige Street Angels die nu al maanden lang door onze straten patrouilleren. Er zijn al Paintballers aangetroffen die hun wapen mee de kroeg in nemen en zorgen voor de broodnodige kleurrijke rust. Te gek om over te denken en een aanfluiting voor onze zorgzame overheid. Want wat zou de rest van het brave stemvee, voor zover van toepassing, wel niet kunnen denken? Dat de overheid haar beschermende taak niet kan uitvoeren, en dus zouden ze zomaar een beetje kunnen gaan stemmen op lieden die zeggen dat ze het wél kunnen? Maar zo gaan wij hier niet met elkaar om.

Afgelopen dus met dat een beetje jezelf en anderen gaan liggen te beschermen. De boefjes hebben ook rechten en zelfverdediging is van de overheid, dus daar blijf je met uw fikken van af. Het werd ook te gek met al die zelfverdedigende onverlaten. De geruchten gaan zelfs, dat verfpatronen vervangen zouden kunnen worden door glazen knikkers, peperballetjes en stinkbommen. Glazen knikkers zouden door een 4 cm dikke stalen plaat geknald kunnen worden. We moeten er niet aan denken want stel je eens voor dat het geroofde tasje zou worden beschadigd. De Amerikanen hebben met hun zeer vooruitziende blik al maatregelen getroffen om het tuig op te sluiten. Nederland loopt zoals gebruikelijk braaf voor de rest uit en achter Obama aan met het onlangs ontdekte anti-zelfverdedigers-opvoedingskamp.