Geen categorie

Faksienazie het nieuwste kinderspel

Iedereen die een beetje seksuele opvoeding heeft genoten kent het bekende pedagogisch gecertificeerde spel ‘doktertje spelen’ wel. En als je het niet kent heb je veel gemist en komt ’t met je seksleven nooit meer goed. Dit rollenspel werd vroeger door de kinderen gespeeld met gebruikmaking van hun fantasie. Geen dure verpakkingen nodig, het vingertje was de thermometer en een theedoek gebruikten ze als zwachtel.

Omdat de speelgoedmaffia al gauw met een doktertjesdoos aankwam en met dit eeuwenoude spel al schatrijk was geworden moest er natuurlijk een keer een nieuwe versie komen. Dus is er met veel tamtam en hoge reclamebudgetten een nieuw spel in de markt gezet.

Doktertje spelen werd voor de kleine kinderen als leerzaam spel ingevoerd in dezelfde tijd dat het slapen-met-de-handen-boven-de-dekens populair werd bij de wat ouderen. Het was dan ook een briljant idee en we hebben er dus een vrije samenleving zonder frustraties aan overgehouden.

Bij het verouderde ‘doktertje spelen’ waren er maar 2 rollen mogelijk, de dokter of de verpleegster. Er schijnt nog wel een volwassenenversie in omloop te zijn waarbij desnoods enkele tientallen personen diverse rollen kunnen spelen en dus onderzoek bij elkaar kunnen doen. Maar het gaat te ver om dat hier allemaal uit te leggen.

Het nieuwe Faksienaziespel biedt de mogelijkheid om heel leerzaam meerdere keuzes te maken. Zo kunnen de kinderen kiezen uit de rol van onder meer Kinkje, Katoenhootje, Kosterhaasje, Bigfarmaatje, Spuitstertje of Slagtoffertje. Het basispakket bestaat uit 14 verschillend gekleurde spuitjes, diverse leuke foldertjes en formuliertjes om in te vullen en een kartonnen lijkenkistje dat door de kleintjes zelf beschilderd kan worden.

Er is nog geen promotiemateriaal door de fabrikanten ter beschikking gesteld, zodat we gelukkig geen foto’s kunnen plaatsen. Want het moet tenslotte een verrassing blijven. Maar leuke meiden in regenjassen toeteren tegen betaling in parkeergarages al rond dat dit geweldige spel vanaf het moment dat de Vaccinatie Rage begint wereldwijd in de markt wordt gezet. Het zal dan in een avondvullend televisieprogramma, uitgezonden door FLINK, aan het publiek worden voorgesteld zodat ook de kinderen vaccinatie weer leuk gaan vinden.

Gerelateerde schrijfsels:
Varkens bang voor de varkensgriep

Blijven griephebbers eeuwig ziek?

Cervarix of nix?

2 gedachten over “Faksienazie het nieuwste kinderspel

  • Zijn ze nou echt vergeten er een insuline-patroontje bij te doen ? Kan dodelijk zijn bij niet diabetici en niet makkelijk traceerbaar. Lijkt gewoon op een hartstilstandje. Gemiste kans.

  • Facsinerend! is de juiste spelling overigens niet: "facsinazispel" of ook wel: "fascinazispel"?

    Het zijn verwarrende tijden.

Reacties zijn gesloten.