JankverhalenVolksmennerij

Feekbericht over loonsverhogingen

Als de overheid meer geld nodig heeft laten ze de lonen stijgen. Van elk tientje dat je er als loonslaaf bij krijgt omdat de vakbond of een andere overheid meent dat het wel leuk staat om demense met wat loonsverhoging te verrassen, van elk tientje dus gaat er 88% naar de overheid. En dat gebeurt heel slim door het afgeroomde in steeds andere potjes te verstoppen.

Bruteren is een feest
Niet alleen komt dit in het potje van de belastingdienst als loonbelasting maar ook in dat van de ziektekosten, de werkelozenwet, de AOW, de AKW en nog een berg afkortingen. De loonsverhoging zorgt er ook voor dat jij nu als rijk geworden stinkerd geen korting meer krijgt van je gemeente op de klikokosten, de vuilniszak en zie je opeens de rekening van het huurdersdeel voor de WOZ opduiken en nog wat van die dingen waar je vroeger toen je dat tientje er nog niet bruto bij had zelfs geen weet van hoefde te hebben. Je ziet opeens je huursubsidie verdwijnen en je zorgtoeslag lijkt wel afgeschaft.

Bouwjehova’s
Door dat tientje verhoging ben je nu een papieren rijke stinkerd geworden waar de jacht op moet worden geopend. Bouwvakkers sloegen de vertegenwoordigers van de Bouwbond, dat zijn een soort Jehovagetuigen maar dan zonder stropdas, die sloegen ze dus met een badding, een meskant bezaagde balk van naaldhout, van de bouw af, omdat de loonsverhoging van een knaak per week, waar ze voor gestaakt en op fluitjes geblazen hadden met een hesje aan, die knaak dus een tientje minder netto, schoon dus, in het loontoetje opleverde met een kijvende moeder de vrouw als resultaat.

De Telegraaf