Feminisering schuld van Neanderthaler

De feminisering is ons mannen al eeuwenlang een doorn in het oog, een nagel aan onze doodskist en een schande voor ons trotse geslacht. Honderdduizenden jaren hebben we deze onnatuurlijke neigingen bij onze vrouwen onder controle kunnen houden. Keer op keer hebben we de arme zielen uitgelegd dat dit niet met onze normen en waarden in overeenstemming was. We hebben ze naar onze grotten gesleept en even laten zien wie er de baas is. We hebben ze geleerd hoe ze onkruid moesten wieden en een konijn moesten villen. We hadden alles onder controle en we zagen dat het goed was. En toen gebeurde er iets vreselijks.

In dat donkere verleden is er een slapjanus geweest, Slpuhzk in het neanderthaals, die zijn vrouwtje een nieuwe keuken gaf. Dat gebeurde natuurlijk nadat het vrouwtje weer dag in dag uit had lopen zeuren, onderwijl nijver roerende in het kooksel dat aan een driepoot boven het kampvuur hing. En ze bleef, in tegenstelling tot haar zusters, maar zeuren over haar nieuwe keukentje. Want die zusjes zeurden niet omdat ze een man met ballen hadden.

Die stuurde ze zo gauw ze maar de mond opendeden het land op om onkruid te wieden of andere dingen te doen waar vrouwen goed in zijn. Maar niet dat vrouwtje van Slpuhzk want dat bleef maar zeuren over dat nieuwe keukentje. En omdat Slpuhzk de eerste slappe zak in de geschiedenis was kreeg op een goede dag haar zin. Ze kreeg een nieuwe driepoot met een voor die tijd heel modern afdakje, een nieuwe kookpot met een heel moderne deksel en een nieuw kampvuurtje met een setje nieuwe vuursteentjes….

Lees verder>