Geen categorie

G.ods O.verlevings D.rang

Na lang speuren trof ik op ’t web gelukkig een artikel aan waarin uitbundig de loftrompet werd gestoken voor politici in het algemeen en die van Nederland in het bijzonder. Als ik loftrompetten hoor zet ik altijd de televisie aan omdat, vooral op zondagochtend, de gelovigen op Nederland 1 en 2 loftrompetteren voor hun politicus. Daar word ik altijd heel blij van, als politici een welverdiende veer in hun hol wordt gestoken. En als ik blij ben denk ik aan Richard Dawkins. Ja, die van “Onze zelfzuchtige genen”.

Oorspronkelijk komt Dawkins uit Kenia en dat is al heel bijzonder want daar komt de eerste mens ook vandaan. En volgens vakantiegangers is het nog steeds het paradijs. Bij het lezen van het artikel beviel mij de grote twijfel. Zijn politici wel in staat om briljante wereldomvattende plannen uit te broeien, het zijn tenslotte net mensen? Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat Obama een telefoontje pleegt met Balkenende “Goedmeurning miester Belkienendie, ja we zitten hier gezellig bij mekaar en we dachten het wordt tijd voor een briljant plan. Zo’n beetje als toen met the weapons of mass destruction. En omdat jij altijd goede plannen hebt dachten we….”.

Kijk, dat betwijfel ik nou. Politici zijn tot veel in staat, maar nooit tot enige vorm van samenwerking. Er moet dus een andere dader zijn. En de dader, de grote planner, is natuurlijk het zelfzuchtige gen, de eenheid van biologische evolutie. En omdat de natuur alles, van het kleine naar het grotere (zo boven, zo beneden), op dezelfde wijze organiseert duikt als eenheid van culturele evolutie de meme op. En deze meme, dat is de grote planner, samen met zijn vriend het gen. De Alleswetende, de Allesregelende dus. En dit is nou leuk voor de gelovigen want hier hebben ze dan eindelijk het bewijs voor het bestaan van een God.

Om het voor de gelovigen compleet te maken ontbreekt er nog eentje (Vader, Zoon, H. Geest= Gen, Meme, ?). Ik ga in dit verband voor het Lingueem. Op verzoek van de politiek is de farmaceutische industrie al jaren bezig met het ontwikkelen van een middel om de mensheid allemaal hetzelfde te laten denken en doen. Over enkele maanden komt dit middel op de markt. Boosaardige tongen uit verdachte hoek beweren dat we er al heel lang stiekum mee worden ingeënt.