Jankverhalen

Gaat het nog een beetje mevrouw Koe?

Donortje van D66

Gaat het nog een beetje mevrouw Koe?

Ja, ’t is natuurlijk heel anders dan wat ze je in de stal allemaal vertellen. Meer licht en stalen buizen en scherpe dingen en zo. ’t Komt nu wel heel dichtbij allemaal. En jullie hadden hier die stront en dat bloed van de andere donoren wel eens op kunnen ruimen. Ik bedoel, als je je organen voor het welzijn van de mensheid afstaat mag dat wel in een schone omgeving gebeuren. Ik vang er tenslotte ook geen stuiver voor. Ik doe het uit liefde voor de mens. Mensenliefde dus.

Mooi. We gaan nu eerst door middel van een prikje in uw oog vaststellen wat voor u de wettelijk voorgeschreven en te accepteren hoeveelheid pijn is. Even stilstaan, adem inhouden. Zo, dat viel toch best mee?

Nou, ik moest wel even op de tanden bijten. En in dit verband kan ik jullie nog een tip geven. Geef iedereen die de test doet iets om de tanden in te zetten. De penis van de prikker bijvoorbeeld. Ja, ik dol maar wat. Runderen onder elkaar, je weet toch. Een geintje zo tussendoor moet kunnen.

Goed. We gaan nu een incisie in het in het linker- en rechterdeel van uw hals maken en omdat we toch bezig zijn nemen we ook gelijk maar uw luchtpijp en slokdarm mee. Mocht het onverhoopt iets pijnlijker zijn dan de door u middels de oogprik vastgestelde te accepteren pijn dan ziet u dat volautomatisch op het beeldscherm daar in de hoek. Dat is normaal groen maar kleurt dan rood. U hebt dan het recht om met uw linkerhoef op de stopknop te drukken. Alle acties worden dan gestaakt en de donoren die achter u in de rij staan te wachten moeten ook een andere keer maar terugkomen. U vind dan bij de uitgang een tafel waarop de formulieren liggen om een klacht in te dienen.

Bedankt, jullie hebben een uitstekende klantenservice. Maar ik hoorde dat je normaal met een snelle doorgaande haal van links naar rechts geholpen werd terwijl er iemand in een vreemde taal sorry tegen je zegt.

Dat was vroeger zo. Maar nu is het voorschrift dat we bij donoren die hier voor het eerst komen de nieuwe techniek toepassen om te voorkomen dat ze door beginnersfouten of de opwinding, want het gebeurd je niet iedere dag, de stopknop niet kunnen vinden of denken dat het wel mee valt terwijl ze recht hebben op minder te accepteren pijn. Daar gaat ie. Zo, u bent zeker van adel, ik zie allemaal blauw bloed. Ja, een lolletje tussendoor. Het viel best mee toch?

Nou, die laatste paar centimeter was op ’t randje. En u weet dat als ik ’t niet meer hou en ga miepen, u ’t verder wel kunt schudden.

Ja, onze welgemeende verontschuldigingen voor dit ongerief. We gaan nu uw rechterhalsslagader benevens uw luchtpijp doorsnijden. Dat is in een wip gebeurd. Voordat u boe of bah kunt zeggen bent u van ons verlost.

Ja maar, als ’t nou iets meer pijn doet dan door de wet voorzien, trek ik wel aan de bel.

Maar natuurlijk, mevrouw Koe, daar gaat ie….

Wacht even, zijn die geruchten waar dat straks de door ons gedoneerde biefstukken en andere lekkernijen verboden zijn en dat onze geliefde mensheid, waar we dit allemaal voor doen, alleen nog maar biefstukken uit soja en spinazie mogen eten?

Ja, je hoort wel eens wat maar huilen is voor jou te laat dus daar ga je…

[Dit stukje werd 10 jaar geleden al eens op ’t internet geplaatst waardoor D66 op ’t idee van de vrijwillige orgaandonatie kwam]