Geen categorie

Geen uitkering meer voor Raarpraters

Mensen die een uitkering hebben van de sociale dienst worden nu opgescheept met een uitkeringsbedreigend probleem. Vanaf 1 mei moet iedereen die een uitkering aanvraagt een taaltest ondergaan.   Oude gevallen krijgen vanaf 1 juni met een herkeuring te maken. Na de landelijke verkiezingen zal de taaltest ook deel gaan uitmaken van de sollicitatieprocedures bij de overheid en het bedrijfsleven, bij het sluiten van een huwelijk en het aanvragen van de AOW.

De verplichte taaltest bestaat uit een schriftelijk en een mondeling deel. Tijdens het schriftelijke deel is in een overgangsperiode het knippen, plakken en pikken nog toegestaan tot het eind van het jaar. Daarna is het echt afgelopen en moet er een zelfgeschreven essay van minimaal 2000 woorden worden ingeleverd. Het mondelinge deel bestaat uit de presentatie van dit essay voor een jury van 400 personen in de RAI.

Volgens de VVD, de bedenkers van het plan, is het allemaal de schuld van de asielzoekers. Als die geen uitkering hadden aangevraagd was er ook geen probleem geweest. En nu ze een uitkering hebben kun je niet alleen de asielzoekers verplichten tot een taaltest maar moet dat voor iedereen met een uitkering gelden. We gaan, aldus de VVD, geen mensen uitsluiten, tenslotte willen we wonen in een land waarin iedereen dezelfde rechten en plichten heeft. Gelijke monniken, gelijke klappen.

Een gedachte over “Geen uitkering meer voor Raarpraters

  • Geen uidkering ? Taaltets ? Fuck'em, I didn't wanna go to heaven anyway 😉

Reacties zijn gesloten.