Politiek

Gelukkig gaat de overheid in een democratie niet over leven en dood

Er zijn van die onwerkelijke films waarin in de verre toekomst de overheid gaat over leven en dood en daar dan ook nog wetgeving voor maakt. Wij kunnen dat niet geloven en noemen het daarom maar science fiction.

Partij voor de Mensen
Een eng soort breinbrouwsels en daar hebben onze overheden gelukkig geen last van. Ja, misschien in Rusland of Noord-Korea, maar hier niet met al die Partijen voor de Mensen. Tenslotte zijn er ook nog mensenrechten en hebben we daar zelfs een echt Tribunaal voor in Den Haag. Overigens hebben we hier ook nog eens een democratie waarmee we kunnen voorkomen dat er gekke dingen gebeuren. Als ’t de verkeerde kant opgaat stemmen we gewoon niet meer op die engnekken want over leven en dood wensen wij zelf te gaan, daar hebben we geen overheid voor bedoeld.

Sneuvelen maar
Dat overheden af en toe toch over leven en dood gaan en hun bevolking moeten dwingen om als dienstplichtige ten strijde te trekken is logisch omdat we vanzelfsprekend overal in de wereld andere overheden moeten weerhouden om over leven en dood van hun burgers te gaan. En als het aantal verliezen aan doden en gewonden dan minder dan 2% is vinden we het geweldig en alleszins acceptabel. Heel geleerde mensen die al vaak dood of gewond zijn geweest duiden dan dit percentage gesneuvelden en zwaar gewonden in de media en worden door iedereen geloofd omdat ze in een denktank zitten. Ze kunnen dit duiden op grote afstand van het gebeuren het beste doen vanwege de nodige helicopterview. Dan sta je wat meer boven de mensheid. En 2% zijn maar 1,4 #dobbernegers die tijdens een vlucht in een rubberboot met 70 man verdrinken. Nou ja, slecht voorbeeld eigenlijk, want hier maken we natuurlijk wél herrie over.

Geen gevaar voor de volksgezondheid
Waar we geen herrie over maken zijn de 2% slachtoffers van en door: geluidshinder, asbest, eieren, kippen, groeihormonen in voedsel, insecticides, dioxine in voedsel, tefal in pannen en nog zo’n 200.000 mogelijkheden om de mens totaal uit te roeien. Die 2% is trouwens maar gerekend van de slachtoffers die als slachtoffer van het een of het ander worden geregistreerd. Als je bijvoorbeeld je hele leven door fipronileieren wordt vergiftigd en al je organen het de een na de ander af laten weten zodat je hart het tenslotte niet meer aankan en stil gaat staan ben je volgens de statistieken gestorven aan een hartkwaal. Precies, de hartstilstanden nemen onrustbarend toe en dus moet er meer onderzoek komen naar het stil gaan staan van harten. Binnenkort zullen ze wel weer langskomen met zo’n rammelbus of een gironummer. Ze komen nooit langs voor een actie om de sluipmoordenaars op te sporen en aan de hijskranen te hangen.