JankverhalenNormen en Waarden

Gevangenisdeur na aanslag ongedeerd

In de Penitentiaire Inrichting Dordrecht is in het afgelopen weekend een aanslag gepleegd op een gevangenisdeur. De onverstoorbare gevangenisdeur, die zelfs na deze laffe aanslag op zijn post bleef, is gelukkig onbeschadigd gebleven en kwam met de schrik vrij. Na een liefdevolle aai- en poetsbeurt kon hij zijn werk weer voortzetten. Geschokte inwoners hebben bloemen bij de deur gelegd en hij krijgt als kadootje een nieuw slot.

Met de vermoedelijke dader, een bekende kindervriend, liep het iets slechter af. Hij heeft waarschijnlijk de hardheid van de deur onderschat waardoor hij nog meer hersenletsel opliep. Hangende het onderzoek is hij dan ook ter observatie in de ziekenboeg opgenomen.

Er zijn geen getuigen van de aanslag omdat gevangenisdeuren hun werk met noeste toewijding eenzaam en alleen op de achtergrond plegen uit te voeren. Daarom heeft de directie besloten om de dappere gevangenisdeur voor een lintje voor te dragen en 1 mei uit te roepen als Dag van de Gevangenisdeur. Ook internationaal zijn de gemoederen zeer geschokt door deze laffe aanslag en enkele landen hebben dan ook al om uitlevering van de dader verzocht.

Een gedachte over “Gevangenisdeur na aanslag ongedeerd

  • Zo te zien doet deze deur al een behoorlijk tijdje zijn best!
    Respect voor de deur.

    Maar over die geschokte inwoners heb ik mijn twijfels…misschien geschokt omdat de deur de laffe aanval overleefde?

Reacties zijn gesloten.