JankverhalenVrouwenleed

Good Night Irene

Truste Irene
Irene van de Gebroken Clock
Weer zo’n turbulent meisje waar ze niet over uitgeschreven raken. Dus ik doe dan maar weer mee. Over Ireentje dus, die maar niet wil slapen. En zeg er maar niks van want dan krijg je de wind van voren. Of een natte moeson. We wagen toch een poging:

Zo, hier gaat ze wel rustig van slapen…

UPDATE: Volgens het nieuws is ze nu aan het afnemen dus we doen er even een schepje boven op..

UPDATE 2: Heeft niet geholpen, dan maar iets heel anders:

Ik herken hier duidelijk Corrie Brokken een beetje en die man van die goudvis die ook als protestzangers zijn begonnen. Dat was nog ruim vóór de emancipatie, met die vrouwen en zo, anders hadden ze die wervelwinderigen wel Eric genoemd of Marc. In ieder geval een wat stoerdere naam die bij de gebeurtenis past.

Wat mij er aan doet denken dat ik vroeger toen ik in de kroeg werkte – dat was na de tijd dat ik dienstplichtige was en waarna ik enige tijd als geheim gegarandeerde kikvorschman opereerde – nog een meisje heb bekend dat zich ook Irene liet noemen. De hele week zat ze aan de bar te treuren en te zuipen omdat ze verkering had met een zeeman.

En als de zeeman terug was van de wilde baren zaten ze naast elkaar apart te treuren. Ze treurden erom dat het niet zeker was dat hij of zij hier of daar plat was geweest met joost mag het weten. Toen de verkering dan ook uitraakte kwamen ze dat in de kroeg officieel vertellen met bijpassende rondjes en braakaanvallen. Nooit zo’n goeie omzet gedraaid en ze hebben gelukkig nog lang getreurd. Maar ik dwaal af.

UPDATE 3: Helpt ook geen zak, dan maar zandzakken voor de deur.

Hier zijn ze te huur:

Laatste UPDATE: Geen flauw vermoeden waar dit artikel ook weer over ging. Hier heeft er nog iemand wat over het Brocken Clock Cabaret geschreven waar Ireentje kennelijk deel van uitmaakte. Voor de rest tast ik, met U, in het duister…