Graai veilig

De sperciebonen zijn in de aanbieding en onmiddellijk zie je mannen en vrouwen hun vingers aflikken, een greep in de kist met boontjes doen en ze weer teruggooien. Vervolgens likken ze de vingers weer af om opnieuw een greep in de kist te doen. En dit wordt dan een half uur herhaalt tot ze 12 goeie hebben gevonden.

Veilig peuteren
Rustig lopen ze door de winkel terwijl ze bedachtzaam in hun neus staan te peuteren en voor je het weet staan ze bij de spercieboontjes te graaien. Of bij de appels die waarschijnlijk daarom zo mooi glimmen. Zouden die mensen niet geleerd hebben dat je vingers vol met beestjes en andere teringzooi zitten? Restjes stront bijvoorbeeld of snot? Schimmels en virussen, bacteriën en zak- danwel vagijnkrabsel? En dat deze meuk door hun gegraai de hele bak met spercieboontjes vult?

Moord uit de bonenbak
Weten ze niet dat de meeste mensen aan voedselvergiftiging en andere enge ziektes sterven na een bezoek aan de zelfbedieningswinkel? En wat te denken van die tonnen aan ziektekiemen die al graaiend uit de bonenbak via de handvatten van de rollator mee naar het verzorgingstehuis worden genomen waardoor die auto’s met die zwarte vlaggetjes af en aan moeten rijden? Is het onbekend dat er hierdoor ziektes ontstaan die mensen verdwaasd achter hun rollator aan laten lopen en waardoor kinderen achter hun telefoon aan dwalen?

Bonencondooms
Waarom liggen er bij de groente- en fruitafdeling geen plastic handschoenen voor graaiers en hangt er een bord waarop een afbeelding staat van graaihanden in een bak boontjes met een groot rood kruis er doorheen? En daarnaast een foto van een hand met een handschoen en een duim omhoog. Of dat ze in plaats van die reclameboodschappen over dat de spercieboontjes nu in de aanbieding zijn even een klingeltje laten horen en dan de zwoele stem van de omroepster dat je er altijd iets omheen moet doen. Graai veilig!