Dierenleed

Graasmoorden

Er zijn vreemde figuren die van Nietzsche hoorden dat God dood was en toen in dat gat sprongen. Zelf de God uithangen is voor dit type het mooiste wat er is. En zeker als dat ook nog door een stelletje stomme sukkels wordt betaald die ze spottend op afscheidsborrels van 50 roodjes belastingslaven noemen.

Oostvaardersplassen
De Oostvaardersplassen is een van de plekjes met afmetingen van een postzegel waar ze hun scheppingsdrang kunnen botvieren. Een stuk moerasgebied waar nog geen konijn levend wil worden gevonden werd omheind en van wandelpaden voorzien voor de dagjesmensen die wel een beetje klaar waren met bezoekjes aan de dierentuin. Het moest groter, wilder, echter en spannender.

Subsidieparadijs
Kapitalen werden er aan de inrichting verspijkerd en voor de levende inventaris was geen subsidie te klein. Zelfs uit de buitenlanden kwamen de investeerders om hun van de eigen belastingslaven gepikte miljoenen hier in het moeras te gooien. Vogels werden uitgezet en konijnen. Maar ja dan moest je er ook wat vossen bij doen en voor de overdadige te verwachten struiken en bomen natuurlijk de Grote Grazers en buitenaardse paardenmerken.

Staatsbosbeheer
Aldus geschiedde en de Goden van Staatsbosbeheer schiepen en schiepen dat het een lieve lust was. In samenwerking met hun voormalige studiegenoten die ook afstudeerden in de maakbaarheidsleer ejaculeerden ze hun zelf bedachte en mooi op rekenbladen gemaakte tabellen de mensheid in, die toen nog even sliep. Ja, af en toe waren er wel eens wat brommende en afvallige Goden die vol op het orgel gingen en er kennelijk van baalden dat deze maakbaarheidsgoden ook nog eens bij hun waren gepromoveerd,  maar dat hielp toen nog even niet.

Grote Grazers
Tot er op een dag wat mensen langs het Paradijs kwamen die zagen dat de Goden er een grandioze puinhoop van hadden gemaakt, van hun Schepping. Duizenden Grote Grazers die bij elkaar op een postzegel zaten en geen kant op konden en omdat het een Besloten Paradijs was, stierven ze op gruwelijke wijze de hongerdood.

Kopjagers
Een soort Hel voor Dieren hadden de Goden ervan gemaakt. Koppen werden van de nog rottende kadavers afgesneden, oren en staarten gingen dezelfde weg en de hele zwik werd in de winkeltjes met snuisterijen over Het Paradijs en op het internet te koop aangeboden. Een beetje kop bracht al gauw 2000 Euro op en een staart 6,95.

Leestips:

Hoogleraar Frank Berense geeft duiding over het begin en het einde van de maakbare werkelijkheid.

#Oostvaardersplassen op Twitter.

Onze buren, de Duitsers, hebben de Grote Grazers wél lief.

Related posts