Geen categorie

Grootste zonenergie centrale komt in het Ijsselmeer

Midden in het Ijsselmeer wordt op een kunstmatig eiland van 40 km2 een zonenergie centrale gebouwd met een capaciteit van 4 miljoen Megawatt. Genoeg om het hele jaar door stroom te leveren aan 7 miljoen huishoudens en de eventuele bedrijven die dan nog in ons land gevestigd zijn. De Chinezen zijn ons al een stukje voor maar die krijgen natuurlijk maar een kleintje.

Met de bouw zal in de lente van 2010 worden begonnen en de zaak moet draaien in 2050. De reden hiervoor dat er tegen die tijd voldoende werklozen zullen zijn om bij dit megaproject in te kunnen zetten. Ook alle uitkeringsgerechtigden (m/v) zullen verplicht worden om aan dit grootste project van de wereld mee te werken. Omdat de Mexicaanse griep nu is uitgesteld hebben artsen weer tijd om aan de herherkeuring van AOW-ers te beginnen.

Het is nog niet duidelijk of de uitkeringen van de tewerkgestelden worden aangepast. Onbevestigde bronnen melden dat kost en inwoning mogelijk gratis kunnen zijn. Voor de huisvesting van al die duizenden bouwers is gedurende de lente en de zomer een tentenkamp voorzien. Barakken en containers zullen gedurende de zomer worden opgesteld voor een betere huisvesting tijdens de wintermaanden.

2 gedachten over “Grootste zonenergie centrale komt in het Ijsselmeer

  • Tis een geweldig plan.
    Denk ook dat het nodig is.
    2050 af, wat hebben we dan nog over aan fossiele brandstoffen? Hoe duur zijn die resteren fossiele brandstoffen?

    Maargoed… eerst zien, dan geloven =)

  • ReinoutS

    Dat klinkt als een flauwekulverhaal. 7 miljoen huishoudens, daarmee heb je zon'n beetje heel Nederland te pakken. Als het waar was dan konden we nu meteen beginnen met het afbouwen van kolen-, gas- en kerncentrales.

Reacties zijn gesloten.