Geen categorieJankverhalen

Hans vuilbekt weer

De bloemetjeskinderen van GroenLinks huilden tranen met tuiten omdat er weer eens een onverlaat was, Hans Hillen dus met z’n grove taal altijd, die echt gezegd had dat soldaten vechten. Dat moeten we toch met z’n allen niet willen dus noem het dan in marxnaam iets anders. Doe er een ander vrolijk gekleurd pleistertje op dan klinkt het al heel wat liever. Noem het dan bijvoorbeeld ‘scholingsmissie’  zoals was afgesproken. Die eerlijkheid breekt‘m beslist nog op.

Ik heb nog wat exemplaren zwijmelboeken liggen voor Barbie en Ken. Misschien iets voor de opleidingsklasjes van GroenLinks waar je voor 50 pop bloemetjespoliticus kunt worden. Ze komen uit de Boeketreeks waarin als hoogst haalbaar vunzig taalgebruik iets staat als: ‘ …en hij nam haar’ of ‘…de bedwelmende geur van haar vrouwelijkheid…’
Een exemplaar is voorzien van een opmerking op een van de bladzijden, met potlood geschreven, van een andere Hans, Hans Teeuwen zo te zien, een collega vieze woordenzegger waarschijnlijk als geheugensteuntje voor een keurig verhaal over zijn relatie met de Majesteit. Kan het niet zo goed lezen maar er staat iets van: ’..majest…reedt…neu…haal es bier..’. Hij bedoelt natuurlijk ‘fijn dat u mij door de achterdeur binnen liet, wilt u wat drinken?’ Heel leerzaam zo’n boekje, echt iets voor Hans en er staan ook bloemetjes op.