Volksmennerij

Helderziendheid werkt niet als je te helder kijkt

Een flinke tijd geleden schreef ik een paar stukjes in mijn toekomstige dagboeken om te bewijzen dat ik best ook helder kon zien.

Ik schreef toen bijvoorbeeld over winkels die maar 2 dagen per week open zijn voor het gewone volk omdat die toch geen geld hebben om iets te kopen.

Ze heeft er vijf dagen gelegen want niemand mocht er wegens besmettinggevaar bij in de buurt komen. Ik hoorde dat de mannen in witte pakken haar hebben opgehaald met de destructiewagen. Over een maand of zes zal de SO, de Staats Omroep, er wel een stukje over uitzenden dat dan te zien is op het gemeenschappelijke beeldscherm in de hal van de flat waar ik woon. Over het gebeuren moet er eerst een commissie onderzoek doen, maar die hebben het momenteel al zo verschrikkelijk druk. Stom wijf dus, we hadden allemaal wel dood kunnen zijn.

Mijn Dagboek van Maandag 14 mei 2012

Of over een gezellig dagje uit naar de voedselbank.

Vanmorgen naar de voedselbank geweest met de buurman. Goed ingepakt tegen de altijd aanwezige prachtige honkbalknuppels, en de regen van glazen of stalen knikkers die op je afgevuurd worden door de burgerwachten. Die zijn nu beter georganiseerd dan een paar jaar geleden, toen er zo maar groepjes burgers waren die alles en iedereen maar molesteerden. Ze vallen nu onder het Europeese Ministerie van Normen en Waarden en ze hebben de bevoegdheid om elke vermoede vijandelijkheid tegen de Staten van Europa te neutraliseren.

Mijn Dagboek van Dinsdag 15 mei 2012

Achteraf blijkt met dat helderzien, dat je de ontwikkelingen te snel inschat. Maar we zijn op de goede weg. De voedselbanken zijn hier al net zo omvangrijk geworden als de zieligheidsindustrie en het dragen van integraalhelmen had een flink aantal slachtoffers in Frankrijk gescheeld.