Jankverhalen

Helft blinden negeert fietsenhok

Staande fietsenhokster
Dit is weer een hele geruststelling voor de mensen, die er een dagtaak van hebben gemaakt om in plaats van naar het winkelcentrum gezellig naar het fietsenhok te gaan om daar uitgebreid te brommerkieke. De helft van de blinden ziet er namelijk echt helemaal geen brood meer in en negeert zwaar al dat gezomp en gepuf in de populaire en door het Ministerie van Onderwijs gesubsidieerde Theemskades en Keileweg overkappingen. Er valt niks te zien dus wat moet je daar dan, aldus een negerende blinde.
Lid van de Rode Jeuk zonder folders
Een blinde fietsenhokkennegeerontkenner die anoniem wenst te blijven meent dat het allemaal erg overdreven is. Ja, zegt hij, nee, ik heb vroeger veel fietsenhokken genegeerd maar het klinkt toch vertrouwd als je na je bestelling van 3 hollandsche nieuwe een jongeman hoort zeggen dat je op moet zouten en een meisje vraagt ‘ben je blind of zo?’. Hij blijft dus gewoon komen, voor de humor en omdat het in onze genen zit.
Suf gefietsenhokte fietsenhokster
Een collegablinde verteld dat hij en z’n vrienden de fietsenhokken negeren want, zegt hij, er spelen zich daar duistere zaken af die zich over het algemeen aan ons zicht onttrekken terwijl het veel leuker is om elkaar op de blinde hoek te treffen. De oude pianoblinde Ray Charles ging samen met zijn collega Stevie Wonder vaak naar het fietsenhok. Maar zegt Ray, daar zijn we van teruggekomen omdat op zeker moment de meisjes van de gangbangerij wel erg veel baard in de keel kregen.

Fietsenhokster die onder de fietsbel kijkt
Enkele onthutste fietsenhokkers hebben we om een reactie gevraagd:
Fietsenhokburgemeester Paul D. toen te N., broer van Stef: ‘je moet dagelijks iets leuks doen voor de mensen zodat je in de krant komt en je partij de aandacht krijgt die zij verdient’.
Fietsenhokster van het eerste uur Jolanda van V. te N.: ‘je moet dagelijks iets leuks doen voor de mensen zodat je in de krant komt en je partij de aandacht krijgt die zij verdient  maar de volgende keer toch maar weer piepschuim onder de knietjes’.
Fietsburgemeester Ilse U. te A (België) is een uitgesproken fietsenhokkenhaatster:  ‘fiets ‘m bij mij maar op ene toren d’r in, zunne’
Oorzaak van de fietsenhokkennegeerderij