Wachtkamerlectuur

Help de Bibberbomen de winter door

Jaarlijks kopen we 483.000 ton vogelvoeder om de arme vogeltjes de winter door te helpen. Daar besteden we elk jaar dan een bedrag van 14,3 miljard euro aan. Een bedrag dat voldoende zou zijn om alle oude afgeschrevenen niet met 67 maar met 48 jaar met de AOW te sturen. Die zouden dan eens een keer naar de wintersport kunnen. En er zouden ook nog 200.000 verpleegsters tegen een goed salaris voor ingehuurd kunnen worden om de oudjes in de Zorg te helpen.

De vogels die aldus door ons perverse en dus decadente zieligheidsgevoel geen donder meer uit hoeven te voeren om te vreten te krijgen weigeren vervolgens in de winter terug te gaan naar hun land van oorsprong. Ze blijven gewoonweg hier en schijten uit dankbaarheid ook nog eens alle pleinen, straten en auto’s vol. We moeten stoppen met al die vogels op te voeden tot een stelletje luie zakken. Stoppen met geven van voer. Laat ze het zelf maar doen.

Als je toch meent dat er wat gedaan moet worden, bescherm dan onze eigen bomen. Brei een warm jasje voor ze. Ze zullen je in de zomer dankbaar zijn en zorgen voor een koele schaduw. En ze laten het zelfs toe dat je tegen ze aanpist of er je fiets tegen aan zet en dat doen vogels niet.

Bronnen en foto’s:
Craftnectar Link is dood