Geen categorieJankverhalen

Henk is de sjaak door homopaulende* brinkmannen**

Bevlekte Henk
Gelukkig is er ergens een vlekje gevonden bij Henk Krol. Pensioenpremies niet geheel of geheel niet betaald over een periode van mogelijk enkele jaren. Verzekeringspremies die nu heel graag pensioenpremies worden genoemd. Waar de baas grofweg twee keer zoveel voor betaalt als de knecht. Waardoor je tegen betaling van een slordige 4000 euro per jaar het gigantische bedrag van 30 euro per maand bruto extra poen voor krijgt bovenop je AOW. Waardoor je netto net genoeg overhoudt voor 3 pakjes sigaretten. Waardoor je door dat roken al niet in aanmerking komt voor een overlijdensrisicoverzekering (prachtig woord) en later misschien wel kunt fluiten naar dat enorme overdadige graaipensioen van je.

Wat gebeurt er met de pensioenpremie?
Henk krijgt in die periode van de verzekeraar ieder jaar een rekening zodat ze weer kunnen investeren in gouden gebouwen en kranen. Waardoor er gelukkig miljarden geinvesteerd kunnen worden of door het putje gejast vanwege babies-met-een-scheermes-in-een-hoekje-gedrag van professionele investeertechnici met een mogelijk InHolland of Ibn Ghaljoendiploma. Als ze dat al hebben. Meestal zijn ze lid en vriendjes met de goede Partij of neuken ze dezelfde hertjes in hun Corps.

De loonadministratie van het uitgebuite slavenvolk
Henks boekhoudster betaald de rekeningen en ziet mogelijk wat dingen die niet kloppen. Dus aktie. Brieven en updates naar de pensioenverzekeraar. Creditnota’s en daarna weer debetnoto’s gevolgd door alweer creditnota’s overspoelen de boekhouding. Misschien is er op zeker moment te weinig premie betaald en zou een nabetaling tot een gigantisch probleem met massale ontslagen voor de medewerkers leiden.Waardoor Henk meent dat het voorkomen van een faillissement beter is dan het betalen van de premieverzamelaars.

Een opschorten van een overeenkomst magnienienie!
Dus maakt Henk een deal met de pensioenpremieverzamelaars, hoeft niks te betalen als iedereen akkoord gaat met geen opbouw tijdens die periode en Henk betaalt de ingehouden werknemerspremies, die aftrekbaar waren en waardoor ze netto meer beurden, aan zijn mensen terug. Later wel weer met de fiscus moeten afrekenen maar dat was toch weer gunstig voor de hyptheekaftrek. Mooie en praktische oplossing. Fiscaal, ethisch, moralerig en boekhoudtechnisch niks op aan te merken want het betreft, zie de overeenkomsten die overal worden gepubliceerd, een geheel vrijwillige en zelfs juridisch correcte aktie van alle deelnemers in deze overeenkomst. Dus de pensioenverzekeraar, de werkgever en de werknemers, allemaal.

Nee, we moeten zielige werknemers hebben met die vlieg op de neus
Deze regeling had in de sfeer van de loonbelasting en dat soort vreselijke dingen mogelijk nog wat geboekhoud en genabetaal ten gevolge maar dat moet, gezien de tijd die er verstreken is ook allemaal zijn opgelost, hetzij dan dat dit de oorzaak van het latere faillissement is geworden. Maar ja, daar kun je Henk niet op homopaulen, daar heb je op z’n minst een hoop zielepietjes voor nodig die straks wel tot 15 euro minder per maand beuren terwijl ze de premie volledig terug hebben gekregen.

In elk geval is dan logisch te verklaren waarom de curator geen vordering van de pensioenverzekeraar heeft gehad. En dat zou heel gek zijn geweest want die organisaties staan altijd vooraan te springen om je faillissement aan te vragen en nu zouden ze dan niks te vorderen hebben terwijl De Rode Heraut schreeuwt en krijst dat alle werknemers van Henk ongezien te tiefus mochten genieten en als ze ooit 89 worden en de AOW ingaan zullen sterven van de honger en ellende waar Henk ze in heeft gestort.

Beste Henk en sterf homopaulers en brinkmannen
Dit stukje wordt te lang en te ingewikkeld voor niet-boekhoudkundigen dus ik wens Henk het allerbeste en De Rode Heraut en al haar vazallen en iedereen die Henk gehomopault heeft een zeer, zeer kort pensioen toe.

*Homopaulen: zie Brinkmannen maar dan geniepig van achteren. Genoemd naar iemand die Paul heet en ergens in een gemeenteraad voor zichzelf gaat beginnen.
**Brinkmannen: schijten in het kort daarvoor verlaten nest waar de schijtert zich jarenlang wentelend in heeft gekoesterd en door het gespetter daarna tijdelijk gelukzalig door de MSM flink gekoesterd werd. Ja, er werd wat gekoesterd in die tijd. Genoemd naar iemand die de PVV bescheet en klickbokst als hobby. Wordt nu door iedereen en z’n moeder uitgescheten.