Geen categorie

Hergebruik van sigaren voor ZZP-ers

Er valt in deze barre tijden waarin druk gezocht wordt naar mogelijkheden om de burger met hernieuwde krachten nog meer uit te wringen nauwelijks nog goed nieuws te brengen. En dat is wel nodig want zelfs de stembussen blijven leeg. Dus voor je ’t weet zit je als potloodafhankelijke de rest van je leven met een sollicitatieverbod en op wachtgeld thuis. Nooit meer op de televisie, nooit meer uitgenodigd worden om iets te zeggen of te zuipen.

Zoiets moet de Minister van Wringelandij gedacht hebben. En dat wringt, want voor je ’t weet stemmen al die uitgewrongen ZZP-ers op 9 juni niet meer op jouw club maar op die van die andere die de belastingen wel dreigen te verlagen. Dus je moet wat. Goed nieuws moet er komen. Het stemvee moet weer soppend en loeiend verliefd op je worden. Zie je wel, zullen ze dan zeggen, ze houden van ons. En ze belonen jou en je vriendjes dan met het potlood.

Gelukkig stond daar op dat ministerie nog een kistje met oude sigaren. Een kistje dat al jarenlang aan het oog van de ondernemers die te maken hebben met het urencriterium onttrokken werd. Over de inhoud werd geen informatie gegeven want dan zou iedere zelfstandige ondernemer maar voor zelfstandigenaftrek in aanmerking komen. Zeer schadelijk voor de schatkist en ondernemers zijn toch maar kapitalisten dus uitwringen die zooi.

Om voor ondernemersaftrek en soms ook nog voor startersaftrek in aanmerking te komen moet je minstens 1225 uur per jaar aan je onderneming besteden. Maar wat angstvallig geheim werd gehouden in het sigarenkistje was dat niet alleen de directe werktijd maar ook de tijd die je besteedt aan indirecte activiteiten voor het bereiken van dat criterium gelden.

Dus administratie, reizen, ontwerpen van een advertentie, het piekeren over de inhoud, schafttijden, het wachten op reacties bij de telefoon na het plaatsen van een advertentie, de tijd die je nachtenlang wakker ligt vanwege openstaande facturen en alles wat je verder nog maar kunt bedenken voor het halen van dat criterium konden worden gebruikt.

De belastinginspecteurs wezen al deze toeters en bellen en bijbehorende bezwaarschriften natuurlijk gewoon af en alleen zeurende volhouders die mededeelden dat ze het leuk zouden vinden om de inspecteur bij de rechter te ontmoeten werden beloond en in het gelijk gesteld.

Aan het verborgen houden van het geheime kistje met oude sigaren deden natuurlijk ook de trouwe vazallen van het uitwringconsortium graag mee. Miljoenen ZZP-ers werden op die manier mede door hun geweldig kundige en dus woekerfacturen rondsturende leden van de Heilige Accountancia in het pak gedaan.

Het is niet ondenkbaar dat nu de tot inkeer gekomen Heilige Accountancia met haar ZZP-ers bezwaren gaan maken tegen hun eigen aangiftes en een mooie suppletie indienen. Over de afgelopen 10 jaar moet mogelijk zijn omdat er kennelijk sprake is van een nieuw feit zoals de Minister van Wringelandij het nu brengt. Volgens mijn ruwe schattingen zou dat de ZZP-ers een kleine 100 miljard moeten opleveren. Mooier kunnen ze het niet maken.

Urencriterium
http://www.lancelots.nl/bedrijfsvoering/inkomstenbelasting/urencriterium

Oude wijn en sigaren
http://weblogs.nrc.nl/geld/2010/03/11/zzp-ers-krijgen-oude-wijn-geserveerd/

Een gedachte over “Hergebruik van sigaren voor ZZP-ers

  • Is hier sprake van een sigaar uit eigen doos??

Reacties zijn gesloten.