Herkeuring asielzoekers op komst

Nederland was, volgens de statistieken, ooit het ziekste land ter wereld. En daar waren we trots op. Eindelijk waren we eens een keer ergens groter in dan onze buurman Duitsland. Dat land is dan wel 10 keer groter maar had maar 10 keer minder arbeidongeschikten dan ons trotse land. Lekker puh! We waren eindelijk wereldkampioen! En daar hadden we dan ook echt ons uiterste best voor gedaan. Gewoon, heel simpel door de WAO in te voeren, gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Bij de invoering van de WAO in 1967 werd er van uitgegaan dat er maximaal 20.000 arbeidsongeschikten, na enkele aanpassingen werden dat er 200.000, gebruik zouden maken van deze regeling. Maar dat werden er door de aanzuigende werking – waar kennen we die uitdrukking toch van – gelukkig een paar meer. Honderdduizenden luie lieden zagen hun kans schoon en maakten daar, al dan niet in samenwerking met hun werkgevers, gretig gebruik van. De WAO kwam in de mode want ‘de WAO is van ons allemaal’. Iedereen die zin had in de WAO ging zich melden. Er kwamen speciale advocaten en andere adviseurs, al dan niet, maar vaker wel, gesubsidieerd door de belastingbetaler. Fraude kwam natuurlijk niet voor en dus werd er besloten om iedereen maar opnieuw te keuren.

De succesvolle herkeuring van arbeidsongeschikten, die gebruik maakten van regelingen zoals de WAO, WAZ of WAJONG zorgde er voor dat deze groep. die snel aan het oplopen was tot 1 miljoen deelnemers, met bijna 70% verminderd werd. En als de overheid iets aanpakt, doet ze dat zeer voortvarend. Zelfs de echte arbeidsongeschikten werden gezond verklaard en moesten dus weer aan het werk. Zo zag je dan ook steeds meer lammen, kreupelen en blinden die wanhopig tastend en schuifelend hun weg door het oerwoud van regels en keuringsinstanties zochten, verbijsterd op zoek naar een antwoord op de vraag waarom ze nu, als echte arbeidsongeschikten, voor 99,99% geschikt voor alle soorten arbeid waren verklaard. Waar gedraaikont wordt vallen spaanderen, vette pech en dus zand er over.

Net zoals in 1967, bij de invoering van de WAO, werd de aanzuigende werking van het asielbeleid weggehoond en dus vooral niet in de prachtige regelingen opgenomen. Want dat doen mensen niet, misbruik maken van een uitnodigende, mierzoete regeling. We moeten de mensheid kunnen vertrouwen want waar blijf je anders? Er zouden maximaal 20.000 echte vervolgden worden opgenomen. Gelukkig liep het aantal in de latere jaren op tot ruim 1 miljoen en dus groeide de ondersteunende asielzoekersindustrie lekker mee. Want asielzoeken is het recht van iedereen en dus mocht de hele wereld zich melden.

En dat deden ze dan ook. Wie niet wist hoe dat allemaal moest werd geholpen door al dan niet, maar vaker wel, door de belastingbetaler gesubsidieerde organisaties die het binnenharken van een zo groot mogelijk aantal aan vluchtelingen als ultieme doel hadden. Er kwamen dus advokatenkantoren voor asielzoekers. En spindoctors om de asielzoekerij te promoten. Er werden speciale Handboeken Asielaanvragerij geschreven, waarin bijvoorbeeld omschreven werd hoe je het beste je vingerafdrukken kon verwijderen en dan bij de aanvraag aangeven dat dit aan martelingen, door een toch al door het Westen vervloekt bewind, te wijten was. Als het te moeilijk werd of te druk, werd er een Generaal Pardon afgekondigd. En daarna nog maar weer eentje.

Omdat wij van de Breinbrouwselarij graag met stenen gooien en dan bij voorkeur in stilzwijgende vijvers, en dan gezellig met kopje koffie d’r bij, gaan zitten kijken wat er nu weer gebeurt, kunnen wij u melden dat ongevestigde bronnen – een van de 2500 commissies die een onderzoek doen naar mogelijkheden tot bezuinigen – melden dat het eind nabij is. De hele asiel- en zielepietenindustrie gaat op de helling. Er gaat weer driftig en niets ontziend op de wijze en muziek van de WAO-Herkeurings-Fanfare geherkeurd worden. En als dat niet helpt wordt er gewoon geherherkeurd. De NOS zal dagelijks, in plaats van Het Nutteloze Weer, een opgave verstrekken van het aantal geherkeurden, het aantal door de mand gezakten en de dagelijkse vangst aan mogelijke verdachten aan oorlogsmisdrijven. Iedereen moet zijn vingerafdrukken weer aan laten groeien en bewijzen dat naam en geboortedatum juist zijn. Ayaan Hirsi Ali was de laatste die de mazzel had!