Geen categorie

Het Geschenk van God

In de loop van tientallen eeuwen hebben de kerkorganisaties enorme bezittingen vergaard. Dit gebeurde bijvoorbeeld doordat ze rijke gelovigen een ereplaats aan de rechterhand van god in de hemel verkochten en aan de arme een plaatsje in de gaarkeuken aldaar.

De hele wereld werd tevens door hun missionarissen en legers afgegraasd waarbij de bezittingen van de ongelovigen op bloedige wijze ontnomen werden en de beroofden brandend ten hemel werden gezonden. Want vuur louterd de ziel.

Het Vaticaan en de meeste andere christelijke religies hebben nu op 31 maart in het Consilie van Johannesburg besloten om zichzelf op te heffen en hun bezittingen met een waarde van 316 quadriljard dollar aan de wereld te schenken. Dat is een bedrag van 614 nullen dus en ongeveer gelijk aan het BNP – alles wat we met elkaar verdienen – van de hele wereld gedurende de komende 2600 jaar. Als het in één keer zou worden weggegeven kan ieder mens op deze wereld een bedrag van 5.512.396,47 op zijn bankrekening tegemoet zien.

De schenkingen zullen als betaalde boetes in de administraties van de kerken worden opgenomen en een kopie wordt naar de Hemel gestuurd. Hiermee hopen de kerkvaders te kunnen aantonen dat ze zichzelf gestraft hebben voor alle misdaden die ze uit naam van hun god tegen de mensheid in de afgelopen 20 eeuwen hebben gepleegd. De Paus en zijn Kardinalen gaan waterputten graven voor de arme negertjes en de bisschoppen en priesters hopen een baantje te vinden bij de televisie of in de politiek.

Wij bidden dat de politieke partijen dit voorbeeld van hartverwarmende boetedoening snel zullen volgen. Want zijn zij het niet die de inrichting en uitvoering van hun ideologie van de kerken gepikt hebben?

3 gedachten over “Het Geschenk van God

  • Bus_Showfeur

    "…. en maar schommelen. En maar kijken naar…."

  • Als BB de dame uitnodigt voor een wandeling, dan neem ik het paard wel mee naar de heide.

Reacties zijn gesloten.