Jankverhalen

Het Kastje

Goedemorgen chief, met Gerrit, ik kom een paar weken niet.

Gerrit, jongen, wat is er aan de hand, ben je ziek?

Nee, Hij doet ’t niet.

Wat een ramp Gerrit, je weet hoe de procedure is?

Ja, ik heb Ze al gebeld maar alle Medewerkers waren in gesprek en de wachttijd bedroeg meer dan 5 minuten. En melden via internet gaat nu ook niet, ik denk dat de server er uit ligt.

Ja, dan zit er nog maar één ding op, en dat is niet zo best.

Ik weet het. Ik heb het electronische enkelbandje al omgedaan en geactiveerd. We wachten nu maar op de bevestiging. Soms bellen ze maar ik hoor dat zo’n telefoontje niet rechtsgeldig is dus ik hoop dat ze een mailtje sturen en dan de bevestiging per post.

Dus je hebt de kinderen ook niet naar school kunnen brengen?

Nee, ik heb de school al proberen te bellen maar daar was ook een wachttijd van meer dan 10 minuten. Ik denk dat er vandaag meer mensen een probleem hebben.

Hoe houden de kinderen zich bij dit drama?

We doen al het mogelijke om ze gerust te stellen. Maar ze kennen natuurlijk het verhaal van de buurman die door het kapotte kastje nu zes jaar moet brommen en waarvan het huis is verkocht voor de boete. Zijn vrouw zit ook al een half jaar in voorarrest omdat zij namens haar man het enkelbandje had omgedaan en de kinderen zitten nu tijdelijk in een opvangcentrum. Gelukkig hadden ze daar die lege gevangenissen nog voor. En dat allemaal net voor Sinterklaas, dus de blagen zijn er niet blij mee. Ze zitten nu angstig te sidderen op hun kamertje. Het positieve is dat ze nu een keer stil zijn.

Hoe is het met je vrouw?

Nou, die had vorige week hetzelfde probleem en ze is nu dus al bijna een week met een enkelbandje aan huis gekluisterd. Dat mens is werkelijk chagrijnig. Ze vertelde dat die hele vrouwenemancipatie weer terug bij af is. Vroeger werden ze met een ketting aan het keukenblok of aan het bed, naar keuze, vastgemaakt en nu zitten ze geketend aan een electronisch enkelbandje.

Ja, wat een gedoe allemaal, maar ja, het is voor het milieu of tegen de files of zo, dus zal het wel ergens goed voor zijn. Wat denk je, ben je er volgende week weer?

Nou, dat weet ik niet. De overbuurman zit al 2 maanden thuis aan het bandje, want je moet wachten op een bevestiging. En Ze hebben het erg druk. dus reken er maar niet op.

Jammer, Gerrit, je was altijd zo’n toegewijde vent. We zullen je missen. Ik zal nog een weekje wachten en als het dan nog niet beter is zullen we je ontslaan wegens onrechtmatig verzuim, dat begrijp je. Je moet je dan wel aansluiten bij zo’n stichting, kastjesleed.nl dacht ik, die namens jou een claim kan indienen. Succes verder en sterkte.

Bedankt chief en tot ziens.

Een gedachte over “Het Kastje

  • Hulde.

Reacties zijn gesloten.