Geen categorieJankverhalen

Het Kinderluikje

Door de onbetaalbare prijzen van de kinderoppascentrales en de onzekerheid of er geen pedoseksuelen werken moeten er naar andere oplossingen worden gezocht om het hebben van kinderen te kunnen combineren met dat spannende gedoe dat werken wordt genoemd. En werken is nodig omdat je anders de kosten voor het hebben van kinderen gecombineerd met dat spannende gedoe niet kunt opbrengen. Voor deze ongebreideld alsmaar werkende ouders is het aanbrengen van een kinderluikje dus een geweldige uitkomst.

Meestal wordt er in de achterdeur een luikje gemaakt en met ieder een eigen pincode kunnen de kinderen dan naar binnen. Het mooiste is nog dat dit in- en uitgaan nog geregistreerd wordt zodat je toch kunt zien of ze direct uit school naar huis zijn gekomen. Zo raken de kleintjes alvast wat gewend aan de nodige orde en discipline die onze overheid ook aan de volwassenen aan het opleggen is. En ze kijken dan niet meer raar op als er weer ergens een scanner wordt neergezet of als ze weer een chip geimplanteerd krijgen. Alles went. Met een beetje handigheid kun je aan de bovenkant van het luikje een haarborstel aanbrengen zodat ook het haarkammen niet meer nodig is.

Enkele vindingrijke ouders hebben een systeem bedacht waarbij de kinderen eerst de honden door het luikje naar buiten moeten laten zodat ze even de omgeving vol kunnen schijten. De honden dus, niet de kinderen, althans niet in dit verhaal. Daarna kunnen zowel hond als kind weer via een eenvoudige maar toch gezamelijke poot- en duimafdruk weer naar binnen. Dit Kinderluikje moet niet verward worden met een ander Kinderluikje dat ertoe dient om definitief de problemen rond het hebben van kinderen op te lossen.

Het Kinderluikje kan later als de kinderen reeds lang het huis uit gevlucht zijn door de oude hulpbehoevende ouders voor zichzelf gebruikt worden. Om bijvoorbeeld hun benen er doorheen te steken zodat de mensen van de Thuiszorg de steunkousen binnen de gestelde tijd kunnen aantrekken. Altijd handig dus, zo’n luikje, de kinderen en de hond zullen je dankbaar zijn.

Een gedachte over “Het Kinderluikje

  • Neem gewoon een kat. Of koop een grotere TV. Dikkere auto. Caravan. Oh nee, dat moet allemaal samen met het kind. Want de buren hebben het ook. China was zo gek nog niet. 10 miljoen is genoeg hier. Wordt het misschien commercieel ook minder aantrekkelijk en dus betaalbaarder.

Reacties zijn gesloten.