Geen categorie

Het leven in een zeepbel


Als je gezellig de hele dag kunt ouwehoeren over je stokpaardjes en lekker afspraakjes kunt maken met andere zeepbelbewoners in achterkamertjes. Als je niet meer, zoals toe je nóg kleiner was, tussen de schuifdeuren je talent voor clown kon opdringen aan je familie, maar dat nu in een echte kamer met blauwe stoelen kunt doen. Als je een orgasme krijgt van iedere camera die op je gericht wordt en je dus de hele dag aan het lekken bent. Als je lekker een wollige woordenbrij kunt spuien bij je vrienden van de desinformatieprogramma’s op de breinwasbuis, terwijl geen hond er iets van snapt en je dus applaus krijgt.

Als je omhoog bent gevallen en dus overal boven staat en daarom de wijsheid in pacht hebt, zodat je rustig onwijze dingen kunt zeggen. Als je dol bent op commissies omdat je dan moeilijke dingen kunt uitstellen en niet met je billen bloot moet zodat iedereen het over enige tijd toch vergeten is. Als het je een kick geeft om bergen geld, dat toch niet van jou is en derhalve gratis, te verbranden aan je speeltjes. Als je weet dat je geen tegenstanders hebt omdat je mede-zeepbelbewoners hetzelfde doel hebben, alleen op een andere afdeling.

Als je geen bal begrijpt van de zorgen en angsten die normale mensen hebben omdat je de passie preekt en er toch geen boer meer is om op de kippen te passen. Als je mensen al hun stoute pleziertjes wil afnemen omdat jij van mening bent dat ze braaf moeten leven en omdat jij dus weet wat goed voor ze is. Als jij gelooft in het eeuwige bestaan van een zeepbel die nooit doorgeprikt kan worden. Tsja, dan leeft het wel lekker in een zeepbel.