Geen categorie

Het nut van het mannelijke turfgedrag

Verbluffend groot is het aantal feiten dat vrouwen kunnen onthouden. Vooral over onderwerpen die ze ooit nog eens kunnen gebruiken en die mannen altijd al heel lang en graag vergeten waren. Zo zijn de meisjes in staat om bij een lekkere ruzie genadeloos honderden gebeurtenissen en bijbehorende datumtijdgroepen op te hoesten, terwijl wij arme mannen slechts een onduidelijk gebrom met bijpassende schuldige hangoren ter verdediging hebben te melden. We kijken er ook altijd heel verdrietig bij want we weten het gewoon niet meer omdat mannenhersenen dat soort ballast overbodig en zelfs gevaarlijk vinden. In die zin zijn we dus volslagen weerloos en kunnen de dames ons alles wijsmaken.

Vrouwen hebben dus van de evolutie niet alleen het aanrecht, maar ook het voorrecht gekregen om een besluit maandenlang uit te stellen, daarna maandenlang lekker te twijfelen en al doende een borrel te drinken met hun vriendinnen (m/v) gezellig gezeten rond de bekende tafel. Dat onthoudt beter. Mannen echter moesten, ter bescherming van weduwen en wezen tegen leeuwen en soortgelijk gevaar, onmiddellijk en binnen eentiende seconde of soms nog sneller, hun beslissingen nemen. Twijfelende mannen werden samen met de weduwen en wezen opgevreten en daar hebben we gelukkig dus geen nakomelingen meer van. Mannen turven dus hun ervaringen. Een goede ervaring is een plus en een klootervaring is een min. Zo simpel is het. Alleen maar plussen en minnen onthouden en dat is het dan.

Maar toch schijnt toch nog een groepje nakomelingen aan de vraatzucht van de toenmalige vijanden te zijn ontsnapt. En die hebben gek genoeg zowel de mannelijke als de vrouwelijke eigenschappen in gemengde en zelfs in omgekeerde uitvoering mogen erven. Mijn gedachten gaan hierbij uit naar de onterecht veelverguisde politici. Ze kunnen niet anders want de wegen van onze evolutie zijn ondoorgrondelijk, u weet wel. In een samenleving waarin mannen gebeurtenissen gewoon vergeten en alleen maar turven en waarin de vrouwen alles onthouden wat interessant is en hergebruikt kan worden zijn het de politici (m/v) die hopen dat mannen niet turven en vrouwen niets onthouden. Het zou heel fijn voor ze zijn maar ik moet deze hoop de grond in boren.

Mannen turven gewoon door en verzamelen de informatie gewoon in hun onderbuik om het resultaat bijvoorbeeld snel op het internet te plempen of een onderbuikstem uit te brengen. Voor wat betreft de vergeetachtigheid van vrouwen op het terrein van de politiek is het onzeker omdat vrouwen de informatie alleen kunnen onthouden als ze die ooit tegen hun (ex-)partner zouden kunnen gebruiken. Maar omdat vrouwen altijd afhankelijk zullen zijn van de besluitvaardigheid van hun man, leve die evolutie, zullen ze altijd een stemadvies aan hem vragen. Dat zullen ze echter nooit opvolgen als hun heer en gebieder bijvoorbeeld al 2 weken de tuin zou doen en dat vanwege dat evolutiegedoe weer is vergeten.

Hier, in dit verband een mooi lijstje van iemand die kok geweest schijnt te zijn en waarvan vrienden hopen dat het allemaal vergeten en vergeven is en dat er door niemand geturfd werd: