Geen categorie

Het Swaffelparadijs

In Nederland is het in een paar jaar tijd heel erg populair geworden. Als je op feestjes niet even je leuter uit de broek haalt om die tegen mannen of vrouwen aan te swaffelen hoor je er gewoon niet meer bij. De bekende Ome Piet figuur die op diezelfde feestje tot algehele hilariteit en tot schaamte van de familie zijn broek liet zakken is verleden tijd. Swaffelen was het helemaal. Zelfs in onverdachte gelegenheden zoals in voetbalkantines stonden kerels elkaar voortdurend met de pik om de oren te slaan. Het was algemeen geaccepteerd en hoorde bij de Nederlandse folklore, net zoals handenwringen of handenschudden.

Het echte swaffelhandwerk is langzaam aan het verdwijnen en wordt nu vervangen door een vorm van ‘virtueel swaffelen’. De reden hiervoor is, dat om een beetje indruk te maken met dat swaffelen, de swaffelaar dient te beschikken over fors swaffelgereedschap en dat is niet iedereen gegeven dus een hele horde swaffelaspiranten stond jaloers aan de kant. Het was ook niet van gevaar ontbloot want als je de swaffel tegen de verkeerde aan swaffelde had je kans op een beschadigde waffel.

Het swaffelen is dus maar ontdaan van zijn swaffel en is nu gelukkig voor iedereen toegankelijk geworden. De mannetjes met de kleinste swaffeltjes en dus de grootste waffels, maar ook de vrouwtjes die volgens de overleveringen eigenlijk geen swaffel zouden kunnen hebben en daarom ook van een groter waffeltje zijn voorzien, kunnen nu lekker ‘virtueel meeswaffelen’ op speciale swaffelplaatsen.

De meest aantrekkelijke swaffelplaatsen waar de moderne swaffelaar zich lekker te buiten kan gaan zijn natuurlijk de bekende actualiteitenprogramma’s op de breinwasbuis. Maar ook de opiniebladen en niet te vergeten het open riool van het internet zijn druk bezochte plekjes. De swaffelaars buitelen, om maar weer eens een vakuitdrukking uit de swaffelarij te gebruiken, over elkaar heen onder het slaken van opgewonden kreetjes als ‘nu ik, ik wil ook’.

Zo zijn de swaffelaars (m/v) van een bijna vergeten politieke partij driftig bezig om elkaar de tent uit te swaffelen en zodoende de hele partij te ontswaffelen en wordt er een swaffelhetze opgestart tegen iemand een oproep deed om een bekende bank naar z’n grootje te swaffelen. Die vent die als eerste z’n klabanus los liet om daarmee iemand te swaffelen heeft wel wat aangericht.