Geen categorie

Hinkelen voor kleutertjes

Tekenaressen aan het hinkelen
Nou, zei de juffrouw die juffrouw genoemd werd omdat ze de juffrouw van de klas was, dan maken jullie allebei maar een mooie tekening en dan mag de klas zeggen welke de mooiste is. Maar ik zeg er wel bij dat Jolande het leukste kan kleuren en Tofik goed kan krassen. Nou, aan het werk jullie. Ieder drie tekeningen maken en dan kunnen we eindelijk de langverwachte Tekenares van het Kleurklasje kiezen. Zo gezegd, zo gedaan. En ze tekenden, en ze kleurden, dat het een lieve lust was.
Jolande tekende allemaal letters. Hele grote chocoladeletters die het woord MACHT vormden. Nee, geen uitroep!teken er achter want ze wist niet of Tofik dat ook zou doen. MA werd in het groen gekleurd en CHT in het rood. Ze twijfelde. MA in ’t groen had toch iets van Mwa en CHT in ’t rood klonk als Ochot. Ze kon het aan Jack vragen want die zat op een christelijke school en die had vaker goede raad gegeven, jammer dat ie al een vriendin had, maar ja, boeie, dussuh.
Tofik probeerde de hele morgen al Lentebloemen te tekenen maar telkens gooide hij zijn werk de prullemand in. Het moest anders besloot hij, heel anders. De klas moest uit haar dak gaan als hij het anders had gedaan, maar wat? Goede raad was duur want hij had al eens advies gevraagd aan Jack, die op een christelijke school zat, over iets wat hij aan zijn familie moest vertellen maar niet goed durfde. En die had voor 10 mini’s van de Appie het advies gegeven dat hij moest oefenen in eerlijk en helder kijken en zichzelf zijn. Plotseling, toen hij naar zijn lege vel tekenpapier stond te staren viel het kwartje, een leeg, maagdelijk, fris en fruitig vel. BAM!
Plotseling kwam de juffrouw het fietsenhok, waar ze aan het schetsen en kleuren waren, binnenrennen. Stop maar snikte ze, stop maar want alle ouders hebben hun kinderen van de school afgehaald omdat we teveel op een kleuterschool zouden lijken. Jolande en Tofik stopten met tekenen en de andere kinderen, die bezig waren met dingen die iedereen in fietsenhokken doet, stonden op en gingen op zoek naar een rustiger fietsenhok.