Geschiedenis

Homeros en Jezus waren kapper

Er was ooit een tijd waarin de bloggers weigerden om in het vrije vers te schrijven voor 13 cent per woord maar het metrum gebruikten. Ook waren er toen herbloggers die de hele tekst van een blog over dat Paard van Troje met behulp van deze metrumsteuntjes voor het geheugen los uit de pols konden voordragen.

Duizenden jaren zaten ze dan ook rond de toenmalige spuugkuilen met hun jambes en trocheetjes te spelen. Nu wilde het geval dat zo’n stuk altijd werd opgedragen aan iemand die ze leuk vonden. Beetje zoals de gelovigen iemand in hun gebeden gedenken maar dan hardop.

Homeros was er dus zo een, zo’n bedachte. Niemand weet waarom die nou zo leuk werd gevonden en zeker met zo’n naam niet. Ik denk zelf dat ze ‘m zo noemden omdat ie sterk op een beetje mannelijk type homo leek. Niets vreemds in die dagen want er waren dan wel geen fietsen maar je zou zo in Amsterdam rond kunnen hebben gelopen in plaats van in Athene. Of misschien was hij wel zo populair omdat het boek ‘De oorlog tussen de kikkers en de muizen’ door hem zou zijn geschreven, een verhaal over de toenmalige EU tegen sommige leden.

Nu wilden de bloggers in die tijd nogal eens stukjes van elkaar pikken, of wat tekst van een ander in hun versvoeten gebruiken en in die tijd waren de advokaten die daar boze brieven over gingen schrijven nog niet uitgevonden. Wat ze wel deden was dan het geheel van hun werk opdragen aan iemand die ze een leuke homo vonden, waar ze kleding- en anti-rimpeladviezen aan vroegen. En zo kon het gebeuren dat Homeros op zeker moment gevierd werd als schrijver van stukjes waar ie nog geen anapest van had gezien. Vele hedendaagse wetenschappers twijfelen dan ook en de meeste weten eigenlijk wel zeker dat Homeros, de vermeende blogger over de Ilias en de Odyssee daar van z’n leven nog nooit van gehoord had. Ja, hij heeft wel bestaan maar was waarschijnlijk kapper.

Nu worden er aan velen geweldige werken toegedicht, dus zo bijzonder was dat met die Homeros niet. Neem Jesus bijvoorbeeld, die met de nickname Jezus volle zalen trok in het huidige Midden-Oosten. Tot op de dag van vandaag zijn er lui die stukjes van ‘m copypasten en daar stinkend rijk en heel belangrijk van worden.