Geen categorieJankverhalen

Hondenstoofpot

Honden zijn de nieuwe kinderen geworden. Nee, dat is helemaal verkeerd geformuleerd. Het moet natuurlijk zijn dat honden de betere kinderen zijn geworden. Uitzonderlijk en zeer hoog begaafd worden ze meegenomen naar de hondenpsycholoog en bij kwaaltjes krijgen ze nog meer en betere medicijntjes dan die oudjes die ergens in een oudjespakhuis zijn opgeborgen.

Er worden trapliften gemonteerd voor de grote honden die met hun baasje op de twintigste verdieping van een flat zonder lift wonen. Want van al dat traplopen kregen de arme honden maar kapotte gewrichten. En wekenlang maar op zo’n balkonnetje presteren is ook niet alles en vooral niet als het maandenlang blijft liggen. Goede oplossing dus, zo’n electrische traplift.

Ze worden vertroeteld met speciale voeding en lekkere hapjes. Ze worden in op maat gemaakte hondenskipakjes gehesen en als ze erg klein zijn mogen ze met het vrouwtje mee in het handtasje. En ze krijgen hun eigen opblaaspop of hondenvibrator. Ze hebben hun eigen hondenbegrafenisverzekering, hondenzorgverzekering en een hondenpensioenverzekering. Een hondenstudieverzekering en een hondenwoekerpolis is nog in voorbereiding.

Vanmorgen liep ik even een rondje door de witte wereld. Mooie maagdelijke sneeuw die smetteloos op mij lag te wachten. Jammer, iemand bleek mij voor te zijn geweest. Een spoor van trippelende pootjes dat eindigde in een vreugdedansje. En daar middenin lag de trotse prestatie van mijn voorganger. Een enorme en prachtig gedraaide bruine kegel, gelardeerd met mooie gele strepen, geproduceerd door de groupies, keek mij aan.

Mooi is dat toch telkens weer te mogen genieten van de achtergebleven scheppingsdrang van ons betere kind, de hond, die zijn uiterste best moet doen om zijn grote voorbeeld niet voorbij te streven bij de productie van een flinke pootafdruk op deze aarde. Is ‘Woensdag, Hondenstoofpotdag’ misschien de oplossing of moet je daar dan weer tegen inge├źnt worden?

Bron: The Independent
Polluting pets: the devastating impact of man’s best friend

2 gedachten over “Hondenstoofpot

  • Ik ga dan toch liever voor babi wafwaf. Altijd weer een geliefd gerecht.

  • Zolang je de inhoud van de stoofpot met kefcavias als die op de foto beperkt hoor je mij niet klagen.
    Mischien kom ik nog een happie proeven ook.

    Red.

Geef een reactie