Jankverhalen

Honger naar nieuwe rampvlucht blijft groot

Photo by Jonathan Borba from Pexels

Het wordt tijd voor een verse rampvlucht, dacht ik in De Telegraaf te lezen. Nou, dan heb je wél honger, dacht ik nog. Maar er stond een andere letter in de titel van het artikel zodat er verwarring optrad. Toch keek ik er niet echt van op.

Brugtoeristen
Net zoals die lui die speciaal aan de andere kant van een snelweg stoppen bij een ongeluk om maar te kunnen kijken hoe erg het is en een selfie te maken voor later, zo gapen er altijd honderden rijkhalzers met natte broekjes en tissues op een viaduct naar lijkauto’s die daar onderdoor rijden. Lange kolonnes statige lijkauto’s, die kisten vervoeren, loden kisten waarschijnlijk, waarin de resten van mensen worden vervoerd.

Resten die ze in die door God verlaten rimboe’s hadden kunnen vinden en die mogelijk bij elkaar konden horen. Het op dat ogenblik meest waardevolle voor nabestaanden wordt vervoerd, omringd door buitelende clowns met die waterspuiten in hun ogen en andere circusartisten die goed zijn in treurig spreken voor de kwijlcijfers. Het zijn geen ingetogen processies. Bij een ingetogen processie met lijkkisten horen geen knuffelbeertjes die tegen een lijkwagen aan worden gegooid.

Verdriet hoort achter de voordeur
Niemand kan het verdriet bevatten dat de nabestaanden kapot maakt. Nabestaanden die opeens in een nachtmerrie zitten waarin ze volledig verlamd en in shock lastig worden gevallen door jankpornokijkers. Laat die mensen met rust. Verdriet hoort echt achter de voordeur. Maak er gvd geen circus van. Ja, vooral jullie, kutjournalisten, met je gevraag hoe het nu met ze gaat en of ze nog lekker gejankt hebben en of ze in snikken uit wilen barsten voor de reportage. Sterf, stelletje gevoelloze honden. Neem de nabestaanden het verdriet om hun geliefden niet af met je natte broekjes. Als je zo graag wil janken zorg er dan voor dat je zelf nabestaande wordt, stelletje gevoelloze toneelspelers.

Brugtoerisme MH17
https://tvvisie.nl/nieuws/nederland/kijkcijfers-nederlands-publiek-volgt-massaal-nieuwsuitzendingen_67037/