Ik wil alleen mijn asielzoeker meenemen

Je moet er vlug bij zijn want ze zijn op voor je er erg in hebt. Asielzoekende vluchtelingen uit Afghanistan zijn nu zeer gewild. Net als die uit Syrië en Somalië en daar dan een paar duizend kilometer omheen dat al een jaar of 30 waren, maar die zijn kennelijk al op.

Net als met die Coronaspuiten krijg je een oproep om jouw asielzoeker op te halen en omdat ik dol op vreemde talen ben had ik er van de week eentje in de bus. Dus ik gisteren naar De Willem Lodewijk van Nassaukazerne bij Zoutkamp dichtbij het strand van het Lauwersmeer en daar ontspon zich ook weer zo’n gesprek dat we allemaal wel kennen als je ergens iets van de overheid wil hebben of dat ze iets doen.

Goedemorgen, ik heb een oproep gehad om mijn asielzoeker op te halen. Kunt u mij zeggen waar ik moet zijn?

U bent nog niet aan de beurt meneer, gaat u daar maar zitten dan komt er iemand om u op te halen. Hier hebt u een vragenlijst die ingevuld moet worden. Hebt u zelf een pen?

Hoezo vragenlijst, ik heb al tig keer een heleboel vragen moeten beantwoorden, inkomstenverklaringen moeten insturen, een volmacht voor mijn bankrekening moeten afgeven en mijn hele familie tot in de 6e graad heeft een aansprakelijkheidsverklaring ondertekend. Weten jullie nou nog niet genoeg? Ik wil graag mijn asielzoeker meenemen.

Sorrie meneer, maar zo zijn de regels en wilt u ook nog even uw handen wassen want we nemen zo vingerafdrukken van u. En er wordt wat speeksel voor de DNA-vastlegging uit de binnenkant van uw eikel geschrapt. U hebt uw lul toch niet gewassen? Dat stond in de brief die u hebt gehad. Niet wassen stond er.

Nou, ik was mijn lul nooit want hij wordt amper gebruikt dus dat komt nu even goed uit. Dat zal een mooi vol wattenstaafje worden…

Dat doen we niet meer met een wattenstaafje meneer, daarvoor hebben we een aangepaste tongschraper die nu eikelschraper heet. En doe er maar niet zo lacherig over. Dat DNA en die lulschraper is bedoeld om straks aan te tonen dat niet onze asielzoeker maar jij die ebola hebt verspreid of iemand die dat speeksel heeft aangebracht. Gaat u dat formulier nog even invullen? En wees vooral precies bij die vragen over uw ziektes van de afgelopen 30 jaar. Wij willen zekerheid hebben dat onze asielzoeker keurig wordt onderhouden en over 40 jaar onbeschadigd, in originele verpakking en op tijd wordt teruggebracht om naar zijn buitenhuis in het land van oorsprong zijn oude dag door te brengen en uw erfgenamen hem dan zodoende voor een nieuwe kunnen inruilen.

U schraapt maar een eind weg als ik de mij beloofde asielzoeker maar mee naar huis kan nemen. Karel, mijn vrouw, heeft het bedje al klaar gemaakt en lekkere wurmenkoekjes gebakken want daar zijn ze zo dol op volgens de Katholieke Illustratie die bij de kapper lag.

De Katholieke Illustratie zegt u, dus daarom heeft u een roze trui aan, een vrouw die Karel heet en een kapsel van GroenLinks? Maar die is toch al heel lang uitgestorven of overgegaan in dat seksblad, de Revu of de Panorama of GeenStijl of zoiets?

Nee, volgens mij is de Katholieke Illustratie overgenomen door de Christen Unie of het CDA waar wij al vanaf de Kruistochten van Klink lid van zijn. En in die Katholieke Illustratie stond dat wij met ons ongelofelijk goed christelijk hart al die arme wurmen koekjes moesten geven of bakken. Dus hoewel het nu verplicht is om er een in je gezin op te nemen wilden we toen ook vrijwillig onze asielzoeker net als al onze buren. En die hebben ‘m trouwens al, heeft gisteren keurig de tuin afgegraasd, wist niet hoe de grasmaaier werkte.

En de buurvrouw stond voor het eerst weer te zingen terwijl ze in de handen klapte hoe mooi haar asielzoeker de was wel niet deed. Volgens mij heeft ie eerst haar kleine wasje gedaan want ze stond al eeuwen droog. Staat ie al klaar, die van mij, en kan ik ‘m meenemen want mijn vrouw is hulpbehoevende met een volle luier en die moet dringend verschoond worden. Wat een gedoe is dat hier. Ik kom alleen maar mijn asielzoeker afhalen is dat nou zo moeilijk of moet je daar misschien ook een wetenschappelijk opleiding voor hebben gehad?

Gelukkig dat u het zegt meneer, hier is nog een formulier waar u aan kunt geven op welke onderwijsinstelling u gepromoveerd bent en van welke partij u het gestaalde kader of andere bobo bent. U hebt dan elk jaar recht op 12 maanden asielzoekersverlof.

Voor mensen die willen weten waar ze een overschot aan asielzoekers hebben kun je even naar de website van AZC Alert. Daar kun je ook zien of er een wachttijd is. of je koopt de Handleiding Inwonende Asielzoekers met tips en trucs als je met asilzokers il samenwonen.

Dit bericht verscheen in afgeslankte vorm al eens eerder in begin 2015 op net internet, vandaar de reacties hieronder uit die tijd, maar toen hadden we nog geen dringende behoefte aan wenkbrauwdesigners en andere vrouwenfluisteraars. Dat is nu wel anders.