JankverhalenSprookjes

In Arabië kunnen ze best een paar graden missen

Sharon Dijksma, staatssecretaresse en van de Partij voor de Armoe Amoeben, heeft het gehad met opwarmingsdingen zoals gas en zon. Samen met gelijkgestemde experts zit ze in Parijs om de aarde aan banden te leggen door een verbod om meer dan 1,55 graden op te warmen.

Negatieve opwarming
Of dat allemaal lukt weet ze niet. Ze zou al blij zijn als ze de aarde kunnen bewegen om maximaal 1,58 graden op te warmen. Daar hebben we nog een hele klus aan, met z’n allen, zegt Sharon. Landen als Ijsland, Groenland en Ierland liggen dwars want die zouden best wat meer opgewarmd willen worden terwijl Venezuela en Indonesië pleiten voor een negatieve opwarming van -12 graden. Maar ze wil ook aan de zengende hitte van de zon wat doen.

Zonnestraalemissiehandel
Het kan niet zo zijn, zegt Sharon, dat het in Arabië en het Meer van Maracaibo 45 graden is en dat wij in Nederland het moeten doen met een plens regen plus een suffe zomer van 19 graden. Onze kinderen staan straks niet alleen met het water aan de lippen door de CO2 maar dreigen ook nog eens uitgedroogd te worden door de zonnestralen. Daarom moet de EU zich hard maken voor een emissiemarkt waarbij de landen die wel wat emissie missen kunnen hun warmte verkopen aan de landen die het nodig hebben. Zo kan Jemen wel 5 graden missen en die aan Nederland verkopen zodat wij het hier op zo’n druilerige regendag ook eens een zomer van 24 graden hebben in plaats van 19.

Bron: De Telegraaf

4 gedachten over “In Arabië kunnen ze best een paar graden missen

 • Breinbrouwsels

  @BertG

  Dat zal het wel zijn denk ik. Ik heb er jaren geleden iets zeer schofterigs (want jaa peevandeAhahahaha!) over geschreven maar toen in een bui van medelijden weer in de prullebak gedaan. Maar de Google vergeet niks dus in zal het straks wel vinden en opnieuw in de groep gooien.

 • @Breinbrouwsel,
  Het enigste wat ik kan vinden is iets over eerlijkere cacao prijzen en Sharon Dijksma.
  Hiermee zal ze dat dan wel zelfs hebben willen regelen door een eigen chocolade fabriek te beginnen.
  Of zo iets. Ze is er gek genoeg voor.

 • Breinbrouwsels

  @BertG

  Van Sharon kunnen we nog veel meer leuke dingen verwachten. Jaren geleden was ze al bezig met een eigen chocoladefabriek. Ik heb er toen iets over opgeschreven. Zal eens zoeken.

 • Uiteindelijk is dat wel de oplossing, we verkopen/ruilen gewoon wat weer uit.
  Dat zou het “probleem” toch een stuk kleiner maken en iedereen blij.
  Ik heb ‘m bij fubar geplakt.

Reacties zijn gesloten.