Wachtkamerlectuur

In Griekenland krijgen de oudjes net genoeg om te eten dus nu duurt het niet lang meer

Wij denken maar dat we de dans zullen ontspringen nu heel Griekenland in elkaar aan het vallen is. Maar dit kan over een paar dagen of weken geweldige gevolgen hebben voor onze portemonnee. Blikken bruine bonen zijn nu nog goedkoop, dus…

Gebakken peren
Vanaf 1 juli zitten de gepensioneerden in Griekenland met de gebakken peren. Het grootste deel van de oudjes krijgt voorlopig helemaal geen pepernoot meer en een klein deel krijgt nog maar de helt van hun pensioen, altijd nog een riante 350 Euro per maand, uitgekeerd. Daarvan mogen ze de eerste week 120 Euro opnemen en de rest verdeeld over de resterende weken. De kans dat ze de resterende pensioenen ooit nog beuren is net zo groot als de kans dat wij de poen die we aan de Grieken hebben geleend ooit terugzien. Ja, er heeft iemand gezegd dat ze zich geen zorgen moesten maken maar zo eentje hadden wij ook.

Dobbersirtaki
Nu hebben die oudjes ook kinderen en kleinkinderen. Als de oudjes zelf de klewang niet uit het vet halen dan zullen de kinderen en kleinkinderen dat wel doen. Uit het verleden herinner ik mij prachtige burgeroorlogen met kolonels en communisten, studenten en zangers. Zelfs wij leerden toen de sirtaki dansen die op een dag aan kwam dobberen en gooiden voortaan geen straatstenen maar borden naar de wouten. Nou ja, ik niet dan want ik zat toen bij het Wapen der Genie te Seedorf op de Laagduische Hoogvlakte het vaderland te verdedigen tegen Rood. De Grote Oorlog begint dus om half vier morgenmiddag in Griekenland en wij gaan de competitie op 18 juli a.s. om 13 uur in. Er kan nu gewed worden.

Radiostilte
De vaderlandse media zijn muisstil over dit gedoe met de Griekse oudjes. Nergens geen ene fluit hierover te vinden. Zelfs de Telegraaf is dood. Zouden ze toch een beetje door onze Poederpruiken aangestuurd worden dat ze niks over dit gedoe moeten willen berichten want anders krijgen we straks hier ook Griekse toestanden met borden en straatklinkers. Gelukkig houden onze vrienden van de Deutsche Wirtschaft Nachrichten ons op de hoogte.

PS
Het huis van onze koning in Griekenland schijnt te koop te staan. Heeft iemand iets gehoord? Maxima?

Hier stond een foto die ik maar verwijderd heb omdat er kutfotografen zijn die kutadvokaten opdracht geven het hele internet af te struinen om je te beroven. Met dit onderschrift vanwege de uitleg:

Gedupeerde katten op de kade in Griekenland die nog maar een half bakje Whiskas krijgen en (rechts met rode broek en geel shirt) een asielzoeker die op zijn splinternieuwe i-Phone een asiel voor ze probeert te regelen.

Een gedachte over “In Griekenland krijgen de oudjes net genoeg om te eten dus nu duurt het niet lang meer

Reacties zijn gesloten.