Geen categorie

InTering Politici

Het begint nu toch echt op te vallen. Er is nauwelijks meer aan politici te komen. Politieke partijen, die de baas van de politici zijn, spreken wervende woorden maar het mag niet baten. Bij hoge uitzondering zie je nog wel eens een vreemde jongen of een zoekend meisje op twitter bekennen dat ze in de politiek zijn gegaan. Buren zeggen dan naderhand dat ze ’t eigenlijk altijd al wisten, dat ‘t maar een vreemd meisje was, ook over de jongens.
Een beetje jongen of meisje kiest liever voor een eerzaam beroep zoals tandarts, wiethandelaar, metselaar, huurmoordenaar maar absoluut nooit voor politicus. Want als je dat doet ben je zwaar de Sjaak. Op feestjes zie je iedereen bij elkaar drommen en fluisteren dat die daar, met die plakkerige handjes, op school ook al niet goed kon meekomen of een denkbeeldige menigte toesprekend staande op de toiletbril was betrapt. Nee, niet echt een populaire bezigheid dus omdat het wel 60 jaar kan duren voordat je iedereen wijs hebt gemaakt, zoals DSK, dat je een paard hebt van wel 30 centimeter.
En het is allemaal de schuld van het kapitaal. Als het kapitaal er niet was geweest dan hadden ze hun vingers er niet aan kunnen branden. Dan hadden ze niet met een pinokkioneus in de krant gestaan of nog erger bij GeenStijl omdat het zo lekker wegstrooide.  Dan waren er geen intieme relaties geweest tussen bodemloze putten met bijbehorende verdronken kalveren, volkerenmoorden en stamhoofden met bankrekeningen in een bankgeheimenland en politici met ook zo’n rekening. Dan hadden de banken geen stok gehad door een nummertje of wat te Wikileaken zodat ze altijd door politici geholpen zullen worden. Dan waren alle kranten en omroepen al uitgestorven geweest en stond het nieuws van de hele week, inclusief de waterstanden en een kleurplaat voor de kinderen, op één A4-tje.  Dan hadden we op het internet alleen maar tieten kunnen kijken.