Geen categorie

Internetriool vergiftigd door huilers


U kent ze wel, de reacties op een artikel, waarin veel gevloekt, geschreeuwd en gescholden wordt. Op de inhoud van een artikel wordt liever niet ingegaan omdat de eigen mening al vast staat of omdat men te lui is om het te lezen en te begrijpen. Maar meestal omdat men gewoon zin heeft in een lekker potje afzeiken.
 Dus worden er leuke woorden of uitdrukkingen, en soms zelfs hele zinnen, uit het overigens lege schedeltje opgediept die misschien wel van toepassing zouden kunnen zijn. En omdat de aanwezige informatie komt van de straat of de televisie en er niet al te veel opslagcapaciteit is, heeft men weinig keus. Veelvuldig worden er alle mogelijke ziektes en geslachtsdelen bijgesleept om de eigen bewering te onderstrepen.

Jammer, internet zou veel leuker worden als deze huilers eens creatiever te werk zouden gaan. Maar dat kost moeite en daar hebben ze geen tijd voor en geen zin in want het internet wacht om volgescheten te worden. En het is zo lekker anoniem al dat gevloek en getier. Als je al eens van de site gepleurd wordt maak je gewoon een ander account aan en je huilt verder. Vroeger kon je maar op één plek je huilerigheid uiten en dat was in de kerk. Stiekem naar binnen en in de volle kerk “Kut!” roepen en dan met een noodgang weer weg, de gelovigen in woedende verbijstering achterlatend.

Als je geluk had werd je niet herkend maar vaak stond er ineens ergens een woedende buurvrouw die je bij je oor naar je opvoeders sleepte. Ze deed daar haar beklag met als resultaat dat onder haar goedkeurende blikken de zoveelste mattenklopper op je reet in gort werd geslagen. Dat waren nog eens leuke tijden. Maar sinds de uitvinding van de stofzuiger en de afschaffing van de opvoeders is de mattenklopper in de wilgen gehangen.