Geen categorieJankverhalen

Jaloerse Kersthazen

Laura maakt een trip naar Sint Maarten en haalt daarvoor wat poen van de bank. Ruim drieduizend Euro nog wel, hoe komt zo’n kind van 14 jaar wel niet aan zoveel poen. Schande wordt er van gesproken. Zo’n eigenwijs zeilwicht. Ze moet opgesloten worden want dit voldoet tenslotte absoluut niet aan onze veelgeroemde VOC-norm. Het hele land is dus weer in rep en roer want er is weer eens een meisje loos die wou gaan varen.

Alle mogelijke pogende Logen doen hun zegje, tegen hijgende verslaggevers of andere overschrijvers, en hopen dat ze bij NOVA worden uitgenodigd. Het zal mij niet verbazen als er straks weer een heleboel vragen in die Slaapkamer zullen worden gesteld en dat alle kinderen met een noodmaatregel aan de ketting worden gelegd. Maar het hele land is nu bitter teleurgesteld want ze is terecht.

Niet alleen zwaar afgestudeerde Giechellogen, die allemaal manager zijn in de Kinderhinderingsindustrie, om met z’n allen de 7 of 8 bevlogen echte hulpverleners ‘aan te sturen’, spuien hun gekwijl. Ook de door ons prachtige bangmaakscholingssysteem gedwee gemaakte afstandschreeuwers spuien hun boegeroep lekker anoniem vanachter hun gordijntjes in de comments.

Je beluisterd alleen maar een vreselijke angst voor deze zucht naar vrijheid die, de Here verhoede het, de norm zou kunnen worden. Zodat ze zelf weer zouden moeten gaan denken en niet alles aan de overheid kunnen overlaten om daar vervolgens vanachter de gordijntjes weer flink over te gaan zeuren.

En jaloezie natuurlijk, jaloers op zo’n meid die schijt heeft aan al die waanzinnige aangeleerde angsten en gewoon doet wat iedereen zou moeten doen. Sta op van je enige koninkrijk, je bank, en ga verdomme zeilen stelletje Kersthazen!

Gerelateerd bericht:
Laura de Hoop van het Vaderland

Een gedachte over “Jaloerse Kersthazen

Reacties zijn gesloten.