Geen categorieJankverhalen

Jij bent

Rusland is een groot land. Ongeveer 30.000 keer groter dan Nederland. Ze hebben dan misschien wel niet het grootste leger ter wereld maar ze hebben alleen maar soldaten die zich met blote tanden desnoods een weg vreten door het ijs van de Noordelijke Ijszee om naar Holland te komen. Soldaten die de vijand ter plaatse met de hand uitbenen en bijvoorbeeld bij oefeningen geen plof moeten zeggen als er iets ontploft of moeten spelen met Legopoppetjes. Dit even om de positie te bepalen.

Onder de beschermende vleugels van de meeste politici valt op zeker moment het huurlingenleger van Greenpeace een booreiland van de Russen aan. De Russen protesteren bij de Nederlanders omdat het schip waarop ze de aanval uitvoeren onder Nederlandse vlag vaart en technisch dus Nederlands grondgebied moet zijn. En dan zijn er nog een Nederlands koksmaatje en een olieman aan boord. Maar Nederland haalt de neus op en laat de Russen ongezien de tiefus krijgen. Timmermans schijnt iets gezegd te hebben van: ‘Leuk, verder nog iets?’ Russen voelen zich onder de zak getrapt door het kleinste opgeblazen Kudtkikkerland ter wereld en zijn nu echt boos zijn.

De Russen laten de vloot uitvaren en de aanval wordt gestopt waarna alle terroristen opvarenden worden opgepakt en naar Guantanamo Bay worden gebracht om te worden gewaterboard en om dan ook nog maar flink en vanzelfsprekend door de bewakingshonden te worden geneukt. Duitse Herders nota bene. om naar de gevangenis te worden gebracht.

De Nederlanders hebben het nu gehad en een team van kickboksers van de politie slaat een Russische diplomaat volledig naar zijn grootje. Waarna gelukkig alle media over de diplomaat heengaat en beweren dat hij zijn kinderen aan de haren erbij had gesleept, gezopen had en de buren bedreigt met het zeiken in de brievenbus. De gewone riedel dus.

De Russen balen als een stekker en vinden dus ook maar een bult drugs in het piratenschip van Greenpeace. Dat wordt dan geen 15 jaar zeepjes rapen voor Bubbaski maar gewoon de doodstraf. Eind goed, al goed?

Nee, de Russen peren een plaatsvervangende hotemetoot van de Nederlandse ambassade op professionele wijze in elkaar. Het heeft er niks mee te maken dat de beste man van de mannen was maar ik voel toch zachtjes aankomen dat dit straks als uitlokking wordt gezien. Dat de Nederlanders deze man daar hebben neergezet om een aktie van de Russen uit te lokken als het fout mocht gaan met die aanval op dat booreiland. Je zet tussen bloeddorstige wolven die bij voorkeur Bambie’s verscheuren geen bambie neer, zeg ik maar even als onpartijdig waarnemer.

De Nederlanders laten het niet op zich zitten en breken in. Gewoon in een gebouw waar met grote letters op staat dat het van Rusland is. Misschien wel Russisch grondgebied. De hele wereld houdt de adem in.

Dus laten de Russen zich niet kennen en breken nu in bij het Nederlandse bijkantoor van het huurlingenleger in. De Nederlanders weten niet zo gauw meer iets te bedenken en laten Timmermans maar weer twitteren.

De Russen hebben er nu echt genoeg van en dreigen te komen. Waar een klein land groot in kan zijn.

 

Een gedachte over “Jij bent

  • Hij heeft genoeg van het zeepjesoprapen, de aardbijen steken zalfs de kopjes boven de sperti uit. De poppenkast wordt zwaar gessubsidieerd en houdt daarmee zichzelf instand. Knap hoor, ik had het zelf niet kunnen bedenken.

Reacties zijn gesloten.