Geen categorieJankverhalen

Kamerleden weinig last van ruggegraat

Derde dinsdag in september uitmonstering met opgestikte ruggegraat
Vaker probeerde ik de ruggegraat van de Kamerleden en andere bestuurden op de agenda te zetten. In de hoop dat nóg onafhankelijker en nóg meer vervolgde bloggers dan ik hierover zouden gaan vloeken en zagen. Dat het Openbaar Ministerie of wie er hier allemaal over gaan de pleuris eens liet uitbreken en hangende het onderzoek de hele bups achter slot en grendel zou zetten. Behalve Geert en de zijnen dan.
Want wat zegt Tofik Dibi op vragen of ze hem met die stemmerij voor Kunduz de duimschroeven hebben aangezet uit het Politburo? Hij zegt dat alleen Ineke van Gent tegen mocht stemmen zodat het nog wat op democratie leek en de rest gehoorzaam deed wat de bazen bevalen. Bazen die misschien wel niet alleen in het bestuur zaten maar ook in het geniep daarbuiten.
Dibi was daardoor in grote gewetensnood, maar deed toch wat hem, als onafhankelijk Kamerlid die van alles moet kunnen doen zonder last of ruggespraak, door dwang of misschien wel knevelarij werd opgelegd. Hij zou anders, zo zegt hij, een rel gecreëerd hebben.
In hoeverre is er geduimschroefd en hoeveel ruggegraatloze weekdieren liggen daar in de Kamers ten gevolge van de beknevelde richting waarin de besluitvorming ten aanzien van Irak, Afghanistan, Koendoez, Libië, Helicoptergate, Legopoppetjes, Kontneucqkakkoord tot stand kwam. Hebben wij alleen maar poppetjes aan een touwtje zonder last van ruggegraat in die Kamers zitten en krijgt een volk wat zij verdient? Waar blijft dat Openbaar Ministerie?
Updeet:
…..Nee, nee, u vergist zich, niet mij maar die lui daar in al die kamers moet je hebben. Stop eens met die handboeien, nee, ik heb geen waxinelichtje……