Jankverhalen

Kemkers: Ik gaf alleen maar een stemadvies aan Sven Kramer

Regenjasje, die zoals gewoonlijk weer in een tochtige parkeergarage op mij stond te wachten en dus nooit haar bronnen bekend maakt zei het zo: Je hebt ’t niet van mij, maar Kemkers, die van de bewegwijzering, heeft Sven alleen maar een stemadvies gegeven. Dat advies volgde op een vraag van Sven in de voorgaande ronde waar hij dan wel het beste op zou kunnen stemmen.

Zoals een goede coach betaamd wachtte Kemkers even en toen Sven weer voorbij raasde gaf hij antwoord op de vraag. Links, links zei Kemkers en onderstreepte zijn advies nog even met wat handgebaren. Boze tongen beweren dat Kemkers op Femke is en daarom moest Sven altijd groene bedrijfskleding dragen. Of rode, als Kemkers weer eens een tijdje op Agnes was. Ja, en verliefde mensen maken soms rare bewegingen.

Dus toen Sven opeens blauwe kleding ging dragen en tijdens de borrel vertelde dat hij wel op blond viel, werd Kemkens erg onrustig. Dagenlang hebben ze er over gepraat en tenslotte hakte Sven de knoop door tijdens de gebeurtenis die nu bekend staat als de Fout voor Goud.

Bijna de hele rit was hij aan het wikken en wegen geweest en tenslotte, vlak voor ’t eind stelde hij de vraag. Waar moet ik dan op stemmen, zeg jij het maar, brulde hij de coach toe in het voorbijgaan. Het resultaat is bekend. Verkiezingen brengen meer schade toe dan u lief is.