Jankverhalen

Kinderen blij, de roe van Zwarte Piet wordt verbrand

Al dat geram op de billen van de kleintjes, ter lering van diezelfden en tot groot vermaak van de liefhebbers, is weer flink aan de orde geweest. Voorgangers, pedo’s en andere kenners, buitelden over elkaar heen om maar op de beeldbuis te kunnen verschijnen. Godsdienstige alwetenden verklaarden opnieuw maar weer eens, aan iedereen die het niet horen wilde, wat nou wel zo’n roede was en wat de schrijver van de richtlijnen er allemaal mee bedoeld had. Makkelijk scoren natuurlijk want die schrijvert is al jaren geleden definitief en onomkeerbaar doodverklaard dus daar kunnen we geen verhaal meer halen.


Enkele in kennelijke staat, of van het padje af, zijnde verlichte geesten beweerden ongevraagd dat de doodverklaarde schrijvert de roede, de lul dus, van de man bedoeld had in zijn blogs. Jawel, de doodverklaarde schrijvert voornoemt heeft dus aangegeven dat zijn volgelingen met hun lul op de billen van hun kleintjes moeten swaffelen? Nou sluit ik bij voorkeur niets uit. Want dat beperkt het denken en vloeken zo erg. Maar als het in de handleiding staat zal het, voor zover ik de volgzaamheid van betrokkenen kan beoordelen, algemeen geldend zijn ingevoerd. Ik heb er dus weer genoeg van. Van al die roedes, hoe ook genaamd en hoe ook gebruikt.

Dus heb ik een mailtje gestuurd aan Klaas. Sinterklaas dus, uit Spanje, met die baard en die jurk aan. Het was wel wat vroeg, maar de pepernoten liggen ook al in de winkel, dus dan mag ’t.  Klazien schreef ik, want dan weet hij dat ik ook een mooie jurk aan heb tijdens het schrijven van mailtjes, Klazien ik hou ’t voor gezien en dat moet jij nu na al die honderden jaren ook maar eens gaan doen. Iedereen staat hier tegenwoordig zijn kinderen maar te swaffelen, terwijl het straffen met de roe uitsluitend aan jou is toegestaan, volgens internationale kinderrechtafspraken, alleen maar in de maand December, en mag alleen maar door Zwarte Piet en zijn knechten worden uitgevoerd. Ik zou zeggen, afschaffen dat gedoe. Straks krijgt jouw populariteit een enorme dip omdat ze zouden kunnen denken dat je d’r ook bij hoort en dan kun je het verder wel schudden in je loopbaan. Dan kun je ook ander werk zoeken. En aan Goedheilige mannen is echt geen behoefte meer in deze tijd. Die proberen we juist allemaal achter de tralies te krijgen.

Klaas, Klazien, Sinterklaas dus, mailde geschrokken en flink overstuur terug en heeft nu bepaald dat de roe en dat hele gedoe daaromheen per direct wordt afgeschaft en bij aankomst met de boot in Nederland wordt er een nationale roeverbranding gehouden. Ook het dreigwerk van ouders, met het smoesje van “anders luisteren ze niet”, wordt verboden op straffe van “zelf in de zak en niet naar Spanje”. Het woord roe wordt in de bekende sinterklaasliedjes vervangen door een ander woord of zinsgedeelte dat door de kinderlokkersindustrie gesponsord kan worden.

Omdat ik ook wel eens teksten schrijf en verder toch niks te doen heb, mailde ik de nieuwe versie van Zieginskomt maar naar hem toe waar een stukje over de roe in voor komt: “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is een opleiding tot kindsoldaat”. Hij vond ’t best interessant, wel wat erg niet rijmend, wie moest dat sponsoren.. Maar mijmerde hij “Het zou een prachtige oplossing zijn voor het wereldwijde tekort aan kindsoldaten”.

2 gedachten over “Kinderen blij, de roe van Zwarte Piet wordt verbrand

  • ha ha klopt. weet ook uit ervaring inmiddels dat relgie en bloot voor aandacht zorgen… maar, je foto's zijn kinky en toch stijlvol. erg mooi.

Reacties zijn gesloten.