JankverhalenVroeger

Klaas Vaak

De inslaapwiegerij van de overheid zou echter met een gezond vertrouwen geaccepteerd moeten worden. We stellen nu af en toe wel wat pijnlijke vragen maar als de antwoorden maar geruststellend en eerlijk genoeg lijken, gaan we weer lekker slapen.

Een kleine greep:

– We kunnen rustig gaan slapen want de kredietcrisis gaat ons land voorbij;
– Als we de klanten van Icesave hadden gewaarschuwd hadden ze hun geld daar weggehaald;
– Voor de Kerst heeft iedere gedupeerde zijn geld terug;
– Nee, dat had niemand zien aankomen;
– De Europeesche Unie is de grootste zegen voor de gehele mensheid;
– Uw dochter krijgt over 30 jaar baarmoederhalskanker;
– Uw pensioen is veiliger dan ooit;
– De terrorismebestrijding moet groeien naar 300.000 professionals.

Op internet zijn 36.399.938 pagina’s aan informatie te vinden over bevredigende overheids antwoorden.

Als de antwoorden van de Overheids Klaas Vaak geruststellend genoeg lijken zijn we daar gelukkig en tevreden mee. En omdat ons getrainde geheugen slechts voor 3 dagen informatie kan opslaan, maakt ’t niet meer uit of de antwoorden daarna nog geldig zijn. We weten ’t gewoonweg niet meer. En mocht er toch nog een restje informatie over zijn dan verdringen we dit graag want we willen het ook niet meer weten.

2 gedachten over “Klaas Vaak

  • Spot on! Of het nu gaat om de financiële markten, wereldpolitiek of milieu, zodra er meer dan 3 variabelen in het spel zijn zijn we allemaal amateur.

    Helaas zijn er veel amateurs die van het ‘niet-weten’ hun beroep hebben gemaakt. Wie gaat ze immers tegenspreken? Eén zekerheid hebben we gelukkig: er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

  • Al schiet je me levend

    Ik denk altijd aan de zak met “kwartje van kok” die ik eens in ontvangst mag nemen en slaap dan zacht in. Daar heb ik geen klaas Vaak voor nodig.

Reacties zijn gesloten.