Klaas Vaak


Altijd weer fijn als Klaas Vaak ons zand in de ogen strooit zodat we weten dat het weer tijd is om de oogjes te sluiten en lekker te gaan slapen. Morgen is er weer een nieuwe dag en zorgen zijn voor overmorgen. Onder wakkere mensen is er een gevleugelde uitdrukking. “Slapen doen we ’s nachts” met als betekenis “We laten ons niet belazeren”. Een heel oude uitdrukking die echter al eeuwen geleden zijn betekenis heeft verloren. Toen Klaas Vaak ons nog naar Dromenland verwees vertrouwden we daar volledig op. Maar sinds de uitvinding van de Overheid heeft deze het werk van Klaas Vaak ook overgenomen en door kleinigheden en achteraf pas merkbare foutjes vertrouwen we ook Klaas vaak niet meer. Jammer want we zijn zo dol op slapen met bijbehorende lekkere dromen. En we horen altijd graag wat we willen geloven.

De inslaapwiegerij van de overheid zou echter met een gezond vertrouwen geaccepteerd moeten worden. We stellen nu af en toe wel wat pijnlijke vragen maar als de antwoorden maar geruststellend en eerlijk genoeg lijken, gaan we weer lekker slapen.
Een kleine greep:
– We kunnen rustig gaan slapen want de kredietcrisis gaat ons land voorbij;
– Als we de klanten van Icesave hadden gewaarschuwd hadden ze hun geld daar weggehaald;
– Voor de Kerst heeft iedere gedupeerde zijn geld terug;
– Nee, dat had niemand zien aankomen;
– De Europeesche Unie is de grootste zegen voor de gehele mensheid;
– Uw dochter krijgt over 30 jaar baarmoederhalskanker;
– Uw pensioen is veiliger dan ooit;
– De terrorismebestrijding moet groeien naar 300.000 professionals.

Op internet zijn 36.399.938 pagina’s aan informatie te vinden over bevredigende overheids antwoorden.

Als de antwoorden van de Overheids Klaas Vaak geruststellend genoeg lijken zijn we daar gelukkig en tevreden mee. En omdat ons getrainde geheugen slechts voor 3 dagen informatie kan opslaan, maakt ’t niet meer uit of de antwoorden daarna nog geldig zijn. We weten ’t gewoonweg niet meer. En mocht er toch nog een restje informatie over zijn dan verdringen we dit graag want we willen het ook niet meer weten.