Geen categorie

Klimaatfraude: Thermometers in een warm bad

Nu heb ik er helemaal geen verstand van, van dat klimaatgedoe, maar ik weet wel dat als je de temperatuur op een bepaalde plaats wil weten, je dan niet ergens anders moet gaan meten. En toch hebben de onverlaten die de Klimaatfraude hebben bedacht dit kennelijk toch maar gedaan omdat dat even beter uitkwam.

Zo’n 10 jaar geleden zijn ‘onderzoekers’ begonnen met thermometers uit koude gebieden weg te halen om die in warme gebieden neer te hangen. Niks aan de hand dus want ze kwamen gewoon materiaal te kort voor die warme gebieden zou je zeggen. En het is ook lekkerder om als zwaar gesubsidieerde onderzoeker met je pik in een warm gebied op het strand te liggen meten en onderzoeken dan dat je dat in de vrieskou doet. Niks mis mee dus.

Alleen was het merkwaardig dat de thermometertjes op papier nog in de kou hingen. Dus de temperatuur ter plaatse van de thermometer die in de Sahara was geplant werd neergepent bij de temperatuurgegevens van de papieren thermometer die op de Noordpool stond. Ja, zo kan ik het misschien ook wel, even kijken of het klopt allemaal.

Ik wil nu dus even de temperatuur weten van het water dat ik zojuist aan de kook heb gebracht. Dan ga ik dus met mijn thermometertje naar buiten, de vrieskou in. De temperatuur blijkt -15 graden te zijn dus maar snel weer naar binnen en in het meetjournaal schrijf ik trots dat de pan water een temperatuur had van -15 graden.

Dus dat water kan ik rustig over mijn hoofd gooien, lekker fris en ik ben meteen wakker. Zoiets dus maar dan andersom. Ik wil weten hoe koud het buiten is en zet dus de thermometer in een pan heet water. Ja, het klopt en de gegevens zijn ook heel bruikbaar als je een Klimaatcrisis in gedachten hebt.

Die gegevens werden over de hele wereld uitgestrooid waardoor alle mogelijke beroepspaniekschoppers met ieder zijn eigen agenda daar gretig gebruik van konden maken. De smelting van de aarde door de warme adem van de mens was geboren, de overheid begon te glimmen en de belastingdienst werd ingeschakeld.

De schrijver van het bronartikel vond het allemaal maar vreemd en vond er onder meer het zijne van:

The more I looked, the more I found patterns of deletion that could not be accidental. Thermometers moved from cold mountains to warm beaches; from Siberian Arctic to more southerly locations, and from pristine rural locations to jet airport tarmacs. The last remaining Arctic thermometer in Canada is in a place called ‘The Garden Spot of the Arctic,’ always moving away from the cold and toward the heat. I could not believe it was so blatant and it clearly looked like it was in support of an agenda,” Smith says.

Jammer dat er steeds meer alarmerende berichten over klimaatboevenstreken op het internet verschijnen. Ik was al zo blij dat het hier nu eindelijk eens een keertje lekker warm zou worden en dat de Noordzee wat dichterbij zou komen en nu gaat dat voorlopig weer niet door.

Bron: Climate Gate arrives in the US « JoNova.

Een gedachte over “Klimaatfraude: Thermometers in een warm bad

  • auw @ het frisse wateer

Reacties zijn gesloten.