Geschiedenis

Kom jij hier ook voor je Laatste Avondmaal?

De jongen naast mij was een jaar of 10 denk ik. Hij kon van onze Noord-Afrikaanse broeders afstammen aan de ogen en de kleur te zien. Maar misschien was hij ook wel een nakomeling van een achtergebleven Spanjaard uit een van de vorige volksverhuizingen of oorlogen. Of had zijn moeder haar schoentje gezet voor een leuke Zwarte Piet die wel eens wat anders wou raggen dan telkens weer die schoorsteen. Je weet het nooit.

Neger
Ja, zei de jongen, ja, ik heb ook een oproep gehad. Volgens de Preventiepolitie vorm ik een latent gevaar voor iedereen zo’n beetje in dit land. Voor zijn leeftijd sprak hij best mooie zinnen uit. En heel verstaanbaar. Ik heb, vervolgde de jongen, een stoeptekening gemaakt van een man met een baard en een neger. Sst, zei ik, dat mag je niet zeggen; neger.

Je suis Koewinsie
Nou ja, zei de jongen, de geleerden hebben daaruit, na aangifte van mensen die allemaal Kwinsie heten, volgens hun sticker op het voorhoofd, jammer genoeg moeten concluderen dat ik erg gevaarlijk zal worden. Dat ik negers en mannen met baarden zou gaan afknallen als ik een paar jaar ouder ben. En dat mag hier niet meer want zo gaan wij niet met elkaar om. Dus ben ik opgeroepen voor de eliminatieplicht. Gasoven en dan de crematietoren in. En U, zei de jongen, wat gaat u in de toekomst doen?

Hondehollers
Nou, zei ik, op het internet plaatste ik een lulverhaal dat ik in het kader van de vrijheid van godsdienst van de hondehollers was geworden. Dat is als je van God of weet ik veel wie het lekker moet vinden om een grote gevaarlijke hond heel plotseling met 2 vingers in z’n hol gaan staan te purken tot ie om genade smeekt. Dus daar geloofde ik stellig in. Daarin vonden ze een aanwijzing in dat ik binnenkort alle mannen die het met mannen of geiten doen zal gaan afknallen. Zelf wou ik alleen maar een beetje dollen en de boel opvrolijken. Maar zo gaan ze hier niet meer met elkaar om. Zo zie je maar, hier zitten we dan. Heel verstandig dat ze ons uit de maatschappij halen. Wat heb jij als Laatste Avondmaal besteld?