Geen categorie

Kooktips voor Kikkers

Net of ’t hier steeds warmer wordt, zei de Zeurkikker, hebben jullie dat nou ook? Je lult uit je nek, zei de Commentaarkikker die altijd zei wat niemand zei, dat komt door de wrijving tussen het water en de sloot, dus dan is ’t weer te warm en dan weer te koud, dus stop nou eens met iedereen gek te maken! Ik weet ’t niet, ik weet ’t niet, zeurde de Zeurkikker, ’t is toch anders dan anders.

Dat is jullie eigen schuld, zei de Weetkikker, jullie schijten en pissen maar in de sloot en daardoor warmt het hier op. Er moet een belasting komen op schijten en pissen, zei de Roodkikker, dan geven we die vervolgens aan de arme kikkertjes, met die vlieg op de neus, verderop in die andere vijver en het probleem is opgelost. Niks belasting, zei de Werkkikker, voor je het weet stokt de afzet en zitten we hier tot onze nek in het kroos.

De sloot storten we vol met beton en boren er dan gaten in, zei de Bouwkikker, dan is iedereen tenminste bezig. Het moet ons vrij staan om dikkopjes te gebruiken zei de Pedokikker, dan komt alles weer goed. Als ik nu bij iedereen een poot afsnij is het probleem opgelost, zei de Snijkikker. Geloof in mij, zei de Geloofkikker, dan hebben jullie het eeuwige leven. Krijg de tering, zei de Vloekkikker en zei verder niets.

Jullie zijn allemaal knettergek, zei de Brulkikker, we zitten in een roestige pan aankokend water en niet in een sloot. Maar ze luisterden niet en kwaakten en kwaakten dat het een lieve lust was.

Een gedachte over “Kooktips voor Kikkers

  • geweldig! +1

Reacties zijn gesloten.