Geschiedenis

Ootjesvolk

In Amerika, Frankrijk, Nederland en nog veel meer landen krijgt het grommende volk hun zin. Er worden nieuwe leiders binnengehaald die de hele tent eens een keer op gaan schudden en ons gelukkig gaan maken.

Ootjeswerk
We worden weer, zoals altijd, op een knappe manier in het ootje genomen. Her Morrende Volk heeft er genoeg van en om nu te voorkomen dat er niet meer alleen met hakbijlen en guillotines wordt gedreigd maar dat ze echt uit het schuurtje worden gehaald, heeft Poederpruiken NV weer een ouwe list uit de kontzak gehaald. Die werkt altijd en hij werd in het verleden al honderden malen gebruikt.

Janlul
De list bestaat eruit om onder veel tegengas Das Kudtvolk dan maar quasi hun zin te geven en met veel bombarie hun gewenste leider, die daarna koekjes en snoepjes uit gaat delen, op het schild te hijsen. Want het is wetenschappelijk bewezen dat de leider die door de zittende magistratuur voor janlul wordt uitgemaakt het meest geliefd is. Meestal blijkt naderhand dat de gewenste leider dan het roestige autootje weer uit het moeras moet trekken en dat dit even tegenvalt omdat de voorrovers de kas hebben geplunderd en er geen poen meer is.

Verse Redder
Belastingen omhoog, voedselbanken van hier tot Tokio en het valt allemaal tegen. Dus de Verse Redder is opeens een gigantische paardelul en de GeenPeilen groeien weer als kool. Dan komen die goeie ouwe jongens en meisjes die altijd zo gewaarschuwd hadden voor De Geblondeerden weer om het hoekje kijken waar ze al die tijd vakantie aan het vieren waren en vragen dan of we ze al missen.

Ouwe Trui
Jankend van vreugde vallen we de ouwe jongens krentebroders in de armen, knuffelen hun smoezelige trui, vlooien opgewonden in hun lange lokken en aaien hun lekkere kontje. We zijn weer thuis, de ellende is voorbij dus op naar een nieuw begin met lekker klagen en janken, verse leiders wensen en dromen.