Geen categorie

Kredietcrisis is de Redder van de Klimaatcrisis

De hele wereldwijde economie wordt uit elkaar gerukt door de kredietcrisis. Wat we nu gezien hebben is echter pas het topje van de ijsberg, die in de komende maanden onafwendbaar boven water komt. We zitten nu pas midden in het eerste stukje van 5% dat van die ijsberg is afgebrokkeld en door het verbranden van veel belastingbetalersgeld aan het smelten is.

Het lijkt nu nog erg rustig dus we kunnen nog even doordromen. Een brok die 20 keer groter is komt echter binnen enkele maanden in zijn geheel en zeer plotseling boven water. En dat is een geluk bij een ongelukje.

Want, de economie stopt er dan wel mee, de schoorstenen zijn dan wel rookloos, de lampen gaan uit, er wordt beduidend zuiniger of helemaal niet meer gestookt en de laatste koeien zijn opgevreten. Maar als als dit in de eerste helft van volgend jaar allemaal gebeurt is de CO2-uitstoot van de mensheid vanzelf 4000% minder. Alleen al door onze mooie Kredietcrisis.

Banken, regeringen en consumenten bedankt! Dan zijn de klimaatdoelen dus in 1 jaar voor de volgende 1000 jaar al ruimschoots gehaald. Dan heeft de kredietcrisis gelukkig de klimaatcrisis opgelost.

En dan is de nieuwe Ontwikkelingshulp, die nu naast de reeds bestaand wordt opgetuigd en onder de mooie naam Klimaatsamenwerking  loopt, ook niet meer nodig. De Kredietcrisis is dus de lang ver(w)achte Verlosser.

Een gedachte over “Kredietcrisis is de Redder van de Klimaatcrisis

  • Gelukkig net een kuub hout besteld voor de tuinkachel. En… waar airco's binnen koelen, verwarmen ze buiten. Neutraal dan toch ? Hmmmmm… slapen maar.

Reacties zijn gesloten.