JankverhalenVerhalen voor in de hangmat

Kut omdat het kan

Zonder subsidies zou Nederland er stukken mooier uitzien en weer een genot zijn om in te leven. Of rustig begraven te liggen.

De Stengel van Sinterklaas
In dit mooie land kun je overal waar je maar wilt kut in de kerk roepen en je krijgt er nog poen voor ook. Maakt niet uit of je met elkaars lul in de bek een menselijke rups staat uit te beelden of dat je met een dansgroep op het graf van onze dierbaren gaat staan te tapdansen en er ook nog wat flauwe teksten tegenaan gooit. Alles moet kunnen en schijt aan een ander. Nederland ten voete uit. Een land waar niemand vreemd opkijkt of zich gediscrimineerd voelt als je op een bootje in de Amsterdamse grachten met een zwarte kop je rode lippen rond de stengel van Sinterklaas klemt terwijl je ter andere zijde met een voorbinddildo het paard neukt. Dat mag, of eigenlijk, dat moet want dat is kunst of homo. En dan is het goed. Als je op een kinderfeestje je kop zwart maakt en snoepjes uitdeelt is de wereld te klein en staan er allerlei verwende apen te schreeuwen dat ze ook zwart zijn en plakken een stikker op de borst waarop je suis blacky of zoiets staat..

Kerkhofdanssubsidie
Als dat kerkhofdansgroepje WArd/waRD geen 6 ton subsidie van de Uitdeelgroep voor de Kunstenmakers had gekregen dan had er ook niemand het leuk gevonden om op de graven van geliefde overledenen met een hele groep halvezolen danspasjes te gaan staan doen. De rustenden en de nabestaanden konden overigens van de rechter ongezien de tiefus krijgen want wij hebben in dit land geen flikker te maken met de gevoelens van anderen. Toen er gedreigd werd om al die dansnichten voor flikker uit te schelden werd het project afgelast.

Gelukkig laten ze zich niet tegenhouden. Ze gaan nu in dit Pinksterweekend in de Grote Moskee te Gouda hun dansfestijn houden en voor de rest van het jaar zijn ze in diverse opvangplaatsen te zien met de musical ‘Knibbel, knabbel, muisje er zit een pedo aan mijn kruisje’. Er zijn nog plaatsen vrij.